Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka na kopno po jakom nevremenu

Akciju hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) za pacijente sa otoka Raba uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Rab, brodicom za hitne medicinske prijevoze, dok su službenici Lučke ispostave Milna izvršili hitan medicinski prijevoz srčanog bolesnika sa otoka Šolte

Ovog ponedjeljka troje pacijenata u kritičnom stanju prevezeno je u akcijama hitnog medicinskog prijevoza s otoka na kopno.

Prva MEDICO akcija pokrenuta je jučer temeljem zahtjeva Hitne medicinske službe Primorsko – goranske županije, zaprimljenog posredstvom MRCC Rijeka.

Nakon što su zdravstveni djelatnici pripremili dvojicu pacijenata za prijevoz morem, isti su sa liječničkom pratnjom ukrcani na brodicu za hitan medicinski prijevoz te su u 12.35 sati isplovili iz rapske luke prema Rijeci.

MEDICO akcija uspješno je okončana u 14.25 sati, po pristanku u riječki Porto Baroš, odakle su pacijente u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Rijeka. Tijekom trajanja akcije hitnog prijevoza pacijenata na moru su trajali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti.

Drugu MEDICO akciju izvršili su službenici LI Milna, hitnim prijevozom srčanog bolesnika sa otoka Šolte.

MEDICO akcija pokrenuta je sinoć, temeljem zahtjeva dežurnog liječnika Hitne medicinske pomoći Rogač, koji je posredstvom MRCC Rijeka zatražio hitan medicinski prijevoz za pacijenta sa teškom kliničkom slikom. Službenici LI Milna odmah po zaprimljenoj dojavi isplovili su za Rogač.

Pacijent sa liječničkom pratnjom ukrcan je u 19.12 sati na brodicu za hitan medicinski prijevoz, nakon čega su isplovili za splitsku gradsku luku, kamo su pristali u 19.45 sati. Pacijenta su nakon iskrcaja u daljnje postupanje preuzeli djelatnici HMP Split, čime je ova akcija uspješno okončana.

Akciju hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) za pacijente sa otoka Raba uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Rab, brodicom za hitne medicinske prijevoze, dok su službenici Lučke ispostave Milna izvršili hitan medicinski prijevoz srčanog bolesnika sa otoka Šolte.

Foto: Dalibor Prodanić

 

error: Content is protected !!