Ovoga svibnja svi putevi vode u Punat

Iz Marine Punat ističu osobito zadovoljstvo što imaju mogućnost podržavati njihovu organizaciju i tako doprinijeti kvalitetnim programima i vidljivosti Punta u zemlji i svijetu

Marina Punat ovog je proljeća okosnica brojnih događanja, ali i gastronomskih zanimljivosti. Dok novi restoran u sklopu Marine poprima karakteristične obrise, u Marinu je stigao poznati hrvatski chef David Skoko, koji je održao dvije edukacije na temu ribljih menija. Garancija je to da će se na jelovniku uskoro naći nove, vrhunske kreacije od domaće, lokalne ribe i plodova mora.

Značajna novost za ljubitelje biciklizma svakako je novootvoreni bike skills park na Medanama, na kojemu će na svoje doći i rekreativci, ali i profesionalci. Uz postojeću odbojku na pijesku i dječje igralište, ljubitelji adrenalina na dva kotača odsad imaju novih 2100 četvornih metara prostora, a na istoj lokaciji, tek nešto dalje, uređen je i novi prostor za pse u neposrednoj blizini plaže – i to u hladu!

Marina Punat također je dala svoju podršku i dvjema biciklijadama koje se ovog svibnja održavaju u Puntu: Downhill biciklijada Vela Draga na rasporedu je bila 20. i 21. svibnja, a 13. Proljetni đir po Puntu slijedi 28. svibnja.

Za ljubitelje mora i jedrenja, dobra su vijest i dvije regate koje će ovoga svibnja jedrima bijeliti more ispred Punta. Od 14. do 18. svibnja na Kvarneriću se jedrio Alpe Adria Sailing Week 2023, a atraktivne jedrilice bile su “parkirane” upravo u centru Punta, gdje su se održavala i sva prateća zabavna i gastro događanja.

Croatia Cup već tradicionalno u Punat stiže krajem svibnja, u subotu, 27. svibnja. Jedri se u klasi OPEN i Yardstick – navigacijsko jedrenje.

Sva ova događanja Punat u svibnju stavljaju na otočnu, kvarnersku ali i europsku turističku i sportsku mapu, a iz Marine Punat ističu osobito zadovoljstvo što imaju mogućnost na različite načine podržavati njihovo održavanje i tako doprinijeti kvalitetnim programima i vidljivosti Punta u zemlji i svijetu.

Foto: Marina Punat/F Media.hr/F.Karabaić

error: Content is protected !!