Omišalj: Sa 2,32 promila u krvi bježao policiji, vozio zabranjenim smjerom pa sletio s ceste

Policija je nadležnom općinskom sudu predložila da se 39-godišnjem vozaču izrekne novčana kazna u iznosu od najmanje 3.200 eura i zaštitna mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 79 prometnih nesreća, od kojih je osam bilo težih, a 71 je bila lakša.

U ovim prometnim nesrećama osam je osoba teško, a 15 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 152.650 eura. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 17 stranih državljanina te devet alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 224 vozača, od kojih je kod njih 10 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest je bilo u dobi iznad 35. godine života, a pet ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je 1. listopada oko 20.50 sati na širem području Omišlja, 39-godišnjem vozaču osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Spomenuti vozač se nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje već je povećao brzinu, krećući se u dva navrata zabranjenim smjerom jednosmjernih ulica da bi dolaskom na raskrižje izletio izvan ruba kolnika na nogostup gdje se i zaustavio.

Nakon zaustavljanja izišao je iz vozila te se pokušao udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga spriječili policijski službenici. Priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja prekršajno je prijavljen zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to: vožnja pod utjecajem alkohola, ne postupanje po znakovima policije za zaustavljanje, neprilagođena brzina, vožnja zabranjenim smjerom (dva puta), oduzimanje prednosti prolaska, nekorištenje sigurnosnog pojasa i pokušaj bijega s mjesta prometne nesreće.

Zbog počinjenja navedenih prekršaja policija nadležnom općinskom sudu predlaže da se 39-godišnjem vozaču izrekne novčana kazna u iznosu od najmanje 3.200 eura i zaštitna mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

error: Content is protected !!