Omišalj: Dokumentarni film “Pismo” i interaktivna radionica sa snažnom ekološkom porukom

“To je PISMO Pape Franje svakom čovjeku na planeti Zemlji. To je poziv na novi razgovor o tome kako da se odnosimo prema našem jedinom domu, prema kojem se već dugo odnosimo kao da je sve ono što nije ljudsko puki resurs za iskorištavanje”

U utorak, 23. siječnja 2024. godine u 18 sati na Hrvaskom u Omišlju, Gornja vraca 13, Tranzicijska inicijativa TIKO – otok Krk i Društvo za poljepšavanje Omišlja organiziraju prikazivanje dokumentarnog filma “Pismo”.

“To je PISMO Pape Franje svakom čovjeku na planeti Zemlji. To je poziv na novi razgovor o tome kako da se odnosimo prema našem jedinom domu, prema kojem se već dugo odnosimo kao da je sve ono što nije ljudsko puki resurs za iskorištavanje. Sada je Zemlja jako bolesna. Svaka obitelj treba shvatiti da je budućnost njihove djece u opasnosti”, poručuju organizatori.

Nakon filma održat će se interaktivna radionica kojom se okupljene osnažuje da istraže osobni odnos i odgovore na društvene i ekološke izazove našeg vremena. Vodit će je Iva Lulić, kulturna producentica i aktivistica, prema praksi eko psihologinje Joanne Macy “Rad koji povezuje”. Prilika je to za snažno povezivanje s vlastitim vrijednostima, zajednicom i čitavim životom na planeti, kao i za pretvaranje beznađa i tjeskobe u nadahnutu zajedničku akciju.

error: Content is protected !!