Odbrojavamo do početka Adventa u Krku!

Večer s Disneyem, tematski program s glazbom iz najpoznatijih Disneyevih crtanih filmova u izvedbi Nere Gojanović (mezzosopran) i Gordane Pavić (klavir), no zbog bolesti izvođača prebačena je za nedjelju 10. prosinca u 11:30.

Krčani i svi zaljubljenici u ovu otočnu “prijestolnicu” nestrpljivo odbrojavaju do početka bogatog adventskog programa, koji počinje svečanim paljenjem božićnih dekoracija i lampica uz nastup dua Funkables već ove subote, 2. prosinca u 17 sati.

Sve posjetitelje grada u adventsko će vrijeme, pored lampica i dekoracija, u Krku dočekivati brojni sadržaji namijenjeni djeci, zatim koncerti renomiranih hrvatskih glazbenika, dječjih zborova i polaznika glazbenih radionica, dok će se u Galeriji Decumanus moći uživati u prigodnom blagdanskom postavu kojeg ovog puta priređuju članice Udruge Rukotvorine Krk, a kojim će okupljeni biti brojni dekorativni predmeti, mahom kreirani u mediju keramike te motivirani temom Svjetlo u tami. Mimo svega navedenog, Krk neće zaobići ni djeci omiljeni svetac Nikola koji će, kao što i dolikuje zaštitniku pomoraca, pristići brodom!

U nedjelju, 3. prosinca u 18 sati na rasporedu je tako bila i Večer s Disneyem, tematski program s glazbom iz najpoznatijih Disneyevih crtanih filmova u izvedbi Nere Gojanović (mezzosopran) i Gordane Pavić (klavir), no zbog bolesti izvođača ova čarobna večer prebačena je za nedjelju 10. prosinca u 11:30. U slučaju loših vremenskih uvjeta, program će se održati u Vijećnici Grada Krka.

Sjajni koncerti za odlično rapoloženje

U nastavku adventskog programa, u Krku vas čeka niz sjajnih koncerata: zagrebačke kantautorice Luce, benda Dellboys poznatog po energičnim obradama rock’n’rolla, rocka, countryja i rockabillyja, zatim Gradske glazbe Krk i ženske Klape Kuš kao najstarijeg i najmlađeg gradskog glazbenog kolektiva te Klape Cambi – jednog od ponajboljih dalmatinskih klapskih sastava čiji nastupi svjedoče o spajanju tradicijske i zabavne glazbe. Svojim će nastupima publiku sigurno osvojiti i bendovi Swingers, The River Sharks i Grooversi. Swingers – božićnim klasicima i američkom glazbenom tradicijom, The River Sharks – rockabillyjem, a Grooversi – plesnim repertoarom sastavljenim od hitova koji su tijekom posljednjih desetljeća harali svjetskim i domaćim top ljestvicama.

Retro pozitiva uz Swingerse!

Posebnu pozornost sigurno će privući uigrana desetorka iz Swingersa predvođenih Robertom Marekovićem, autorom najizvođenije hrvatske božićne pjesme, čiji će program, pod nazivom Christmas with The Swingers Band, publici priskrbiti zvuk karakterističan za blagdansko vrijeme – retro i pozitivan! Kao još jednu glazbenu poslasticu potrebno je istaknuti i božićni koncert kojeg će u samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškoga izvesti mezzosopranistica Kristina Kolar, nacionalna operna prvakinja, i bariton Robert Kolar, operni prvak HNK Ivana pl. Zajca, uz orguljašku pratnju Ivana Bošnjaka. Na repertoaru će pored nezaobilaznih tradicionalnih napjeva biti i poznata djela: Vinka Jelića, Johna Francisa Wadea, Ivana pl. Zajc i Franza Schuberta.

Izložba i radionice

Galeriju Decumanus obuzet će jedinstvena adventska atmosfera zahvaljujući izložbi koju ondje priređuju vrijedne članice Udruge Rukotvorine Krk. Potaknute temom Svjetlo u tami predstavit će se brojnim zanimljivim rukotvorinama inspiriranim tradicijom adventa i nastalim u različitim tehnikama, od keramike, pa sve od reciklaže vune i ostalih prirodnih materijala. Izložbu će pratiti i serija besplatnih kreativnih radionica oslikavanja keramičkih šalica namijenjenih djeci od 6 do 15 godina.

Pet adventskih kućica

Uz sav taj kulturno-zabavni program, posjetitelji grada sigurno će se prepustiti uživanju i u prigodnoj gastronomskoj ponudi, jer ih na pet adventskih kućica očekuju dobro poznata blagdanska jela poput kobasica, kupusa, mesa s roštilja te raznih vrsta hamburgera, cheeseburgera i hot-dogova, ali i neke tradicionalne otočne delicije kao što su kiselice, janjeći drobčići, grah s kobasicom ili sendviči s domaćim sirom. Blagdansko će vrijeme zasladiti fritule, mirisni vafli, palačinke sa skutom i domaćim džemom, a uz ukusna jela, dostupna će biti i šarolika ponuda pića, uključujući kuhano vino, džin, rum ili viski, zimski kokteli i raznovrsne pive te kuhani sok od jabuke i razni čajevi.

Program:

GRADSKA RIVA, POLUKUPOLA PORED VELIKOG PARKA (ISPOD KOPRIVIĆA)

Subota, 02. prosinca
17.00 Svečano paljenje božićnih dekoracija i lampica uz nastup dua Funkables (DJ & saksofon)

Nedjelja, 03. prosinca 18.00
Večer s Disneyem, tematski program s glazbom iz najpoznatijih Disneyevih crtanih filmova
Program izvode: Nera Gojanović (mezzosopran) i Gordana Pavić (klavir) – ODGOĐENO ZA 10.12. u 11:30
* U slučaju vremenskih neprilika koncert seli u Veliku vijećnicu Grada Krka!

Utorak, 05. prosinca
17.00 Dolazak sv. Nikole brodom uz nastup Gradske glazbe Krk

Petak, 08. prosinca
16.00 Božićni program Udruge Muzika u koracima – MooK
19.00 Koncert kantautorice Luce

Subota, 09. prosinca
19.00 Koncert benda Delboys

Nedjelja, 10. prosinca
19.00 Nastup Gradske glazbe Krk

Petak, 15. prosinca
14.00 Božićni nastup pjevačkog zbora Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk
16.00 Božićni nastup Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli
Koncert Klape Kuš
19.00 Koncert Klape Cambi

Subota, 16. prosinca
11.00 Predstava za djecu Tajna božićne noći (2+), Teatar Mjesec
Autor teksta: Tim Vegan
Glume: Lidija Kraljić, Mladen Klarić, Antonia Šašo Brkanić i Davor Kovač
* U slučaju vremenskih neprilika predstava seli u Veliku vijećnicu Grada Krka!
19.00 Koncert benda Swingers
Christmas with The Swingers Band

Petak, 22. prosinca
16.00 Božićni program polaznika glazbenih radionica Udruge Kreativni Krk
19.00 Koncert benda The River Sharks

Subota, 23. prosinca
19.00 Koncert benda Grooversi

GALERIJA DECUMANUS

30. studenog – 05. prosinca
Pošta sv. Nikole

Srijeda, 06. prosinca
15.00 – 18.00 Druženje sa sv. Nikolom i podjela poklon-paketa za djecu s područja Grada Krka od 1 do 7 godina koja nisu obuhvaćena podjelom poklona u školama

08. prosinca 2023. – 22. siječnja 2024.
Svjetlo u tami, božićna izložba članica Udruge Rukotvorine Krk
Otvorenje izložbe: 08. prosinca 2023., 18.00
Radno vrijeme galerije: pon. – pet. 10.00 – 14.00; 17.00 – 19.00

11., 12., 18. i 19. prosinca
16.00 – 18.00 Radionice oslikavanja (prethodno pripremljenih) keramičkih šalica pod vodstvom članica Udruge Rukotvorine Krk
Za djecu od 6 do 15 godina starosti
Radionice su besplatne, a sudjelovanje nije potrebno prethodno prijaviti.

SAMOSTANSKA CRKVA SV. FRANJE ASIŠKOGA, TRG KRČKIH GLAGOLJAŠA

Srijeda, 20. prosinca
18.00 Božićni koncert s Kristinom Kolar (mezzosopran) i Robertom Kolarom (bariton), uz orguljašku pratnju Ivana Bošnjaka
Prezentacija novorepariranih crkvenih orgulja

Za sve programe ulaz je slobodan.

error: Content is protected !!