Objavljen program: U Omišlju i Njivicama sprema se ljeto za pamćenje

I ovo ljeto u Omišlju i Njivicama bit će u znaku odličnih koncerata, fešti i festivala, ali i kulture, tradicije i kazališta – pregršt prilika za stvaranje najljepših ljetnih uspomena

“Niz klapskih koncerata otvaramo već 3. srpnja uz klapu Tramuntana na Ribarskoj obali u Njivicama, dok nam 17. srpnja na Placu u Omišalj stiže klapa Rašketa, a klapa Intriga zapjevat će 31. kolovoza u Njivicama. Kolovoz nam donosi još jednu klapsku poslasticu – koncert klape Šufit na Ribarskoj obali”, najavljuje direktorica TZO Omišalj Andrea Orlić Čutul.

Good vibrations čitavog ljeta garantira dobre vibracije: 4. srpnja uz Blu Kanu band na Placi u Omišlju, zatim 21. srpnja uz DJ Alexa Sabattinija u Njivicama i ponovo 24. srpnja koncertom Antonija Krištofića u Omišlju. I kolovoz će otvoriti u istom raspoloženju: 01.08. u Njivice stiže Coffee Shop Acoustic bend, 09. i 11. kolovoza na istom mjestu će zasvirati Blu Kanu i DJ Alex Sabattini, a još jedna doza glazbenih poslastica s Antonijem Krištofićem na redu je 14. kolovoza.

“Seriju nezaobilaznih ljetnih fešti započinje Ribarska fešta uz grupu Insula na rivi u Omišlju 21. srpnja, s reprizom u Njivicama 28. srpnja uz grupu Venus i 18.08. uz grupu Fortunal. U kolovozu je na rasporedu čitav Ribarski vikend, uz Koktelse 11. kolovoza i grupu Point dan kasnije, 12. kolovoza. Nezaobilazna Stomorina na redu je 16. kolovoza, a rujan je nezamisliv bez Male Gospoje, 8. rujna na Placi u Njivicama”, najavljuju organizatori.

Festival sladoleda, Craf Beer Festival i Omišaljska rozeta

Zvijezda srpnja svakako je već tradicionalni Festival sladoleda, koji na Ribarsku obalu u Njivice donosi sjajno (i slatko!) raspoloženje kroz čak sedam festivalskih dana. Uz nikad bolju ponudu omiljenih ledenih slastica, Festival sladoleda donosi i odličan program. Za sjajnu svirku zaduženi su Grooversi (10.07.), DJ Alex Sabattini (11.07.), Šajeta & Band (12.07.), Domenica (13.07.), Gelato Sisters (14.07.), Infinity band (15.07.) i Luka Nižetić (16.07.).

Još jedan iznimno popularan festival obilježit će i vruće kolovoške večeri: u Spomen-park u Omišlju stiže Craft Beer Festival, a s njim i Grapevine Babes 06.08. i rock zvijezde ovogodišnje Dore, Krešo i Kisele Kiše 07. kolovoza. Repriza uz Craft beer & burger weekend na programu je 15. i 16. rujna u Njivicama, uz Delboys i Coffee Shop Acoustic bend u dva sjajna festivalska dana.

“Nešto sasvim drugačije čeka nas u kolovozu na Placi u Omišlju: Omišaljska rozeta, festival ženskih klapa, na rasporedu je 4. kolovoza. Bit će to još jedna dostojna posveta klapskom a capella pjevanju koje na otoku Krku ima tradiciju dugu desetljećima. Festivalski stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka za a capella pjevanje, Omišljansku rozetu dodijelit će najboljoj klapi”, najavljuje Orlić Čutul.

U nizu koncerata pod zajedničkim nazivnikom “Klasika na Mirinama”, na najljepšoj otočnoj pozornici zasvirat će Vanja Zelčić, Slavko Sekulić & Nada Matošević (19.07.), Zagrebački kvartet (26.07.) te Srđan Bulat & Biljana Kovač (12.08.). Galerija Lapidarij u Omišlju ovoga će ljeta ugostiti umjetničkih djela Ivana Kumbatovića Žantonića (09.07.) i Viktora Hreljanovića (15.07.), uz Sakralnu izložbu i izložbu fotografija Dragana Nišlera u galeriji Loža 06. kolovoza.

BIG OM ponovo okuplja morske vukove

Među nezaobilaznim ljetnim događanjima u Omišlju izdvajamo i Big Om, jedno od najstarijih i najvećih ribolovnih natjecanja u nas koje se specijaliziralo za lov velikih riba. BIG OM Kup Omišlja prvi je put održan 2006. godine, a ova originalna omišaljska priča danas privlači i nove ribolovce željne nezaboravnih big game iskustava, kao i one stare morske vukove, koji znaju da je tuna na ovom području najveća na Jadranu.

Kraj kolovoza obilježit će i gostovanje izložbe Prijatelji mora 2023: Otok Krk – doživljaj baštine, koja nakon Njivica stiže i na rivu u Omišalj, gdje će se moći razgledati od 25. kolovoza do 08. rujna.

Tijekom čitavog ljeta, utorkom će se održavati uvijek atraktivne besplatne tematske šetnje Omišljem, na hrvatskom i engleskom jeziku. S temom “Glagoljica i glagoljanje su kulturni identitet Omišlja”, šetnje će voditi Alen Karabaić, certificirani interpretator baštine, sa startom ispred Turističkog informativnog centra Omišalj, na trgu Prikešte.

Ljubitelji zdravog načina života i oni koji će to tek postati, i ove godine na raspolaganju imaju besplatne treninge joge na otvorenom, koje vodi licencirana instruktorica joge Marija Skorić. Treninzi se odvijaju ponedjeljkom i srijedom u Njivicama te petkom u Omišlju.

Jesen u znaku outdoora i Wine & Arta

Završetak ljeta i početak jeseni bit će pak u znaku dvije atraktivne outdoor aktivnosti. Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race stiže i na otok Krk – štoviše, Zlatni otok je prva otočna destinacija i domaćin starta CRO Race utrke te će ugostiti neke od najboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice! Natjecatelji će tijekom utrke odvoziti više od tisuću kilometara, a njihove okretaje pratit će čak 190 država na šest kontinenata, od toga njih 130 u live TV prijenosu.

U biciklističkom raspoloženju započet će i listopad: najljepša otočna biciklistička priča, Krk Bike Story, i ove godine spaja aktivnost, prirodu i gastronomsku ponudu, uz upoznavanje sjevernog dijela otoka Krka. Vrbnik, Dobrinj, Omišalj i Malinska predstavit će svoje atrakcije drugog listopadskog vikenda.

“Za ljubitelje Wine & Arta također imamo sjajne vijesti – u rujnu počinje nova serija radionica s našom poznatom umjetnicom Mirnom Sišul, koja u opuštenoj atmosferi uz sjajna vina i ugodno druženje prenosi svoje znanje svima koji žele otkriti umjetnika u sebi. Budući da je riječ o radionicama na kojima se redovno traži mjesto više, za prijave i termine pratite službene stranice TZ-a Omišalj”, napiminje direktorica TZO Omišalj Andrea Orlić Čutul.

error: Content is protected !!