Najavljena CRO Race utrka: najbolji svjetski biciklisti stižu i na Krk, prijenos će se gledati u 130 zemalja

Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 26. rujna do 1. listopada, predstavljeno je na jučerašnoj konferenciji za medije. Ovogodišnja će utrka ugostiti 18 svjetskih biciklističkih timova, odnosno 126 prijavljenih biciklista, iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams.

CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Najveća je novost da CRO Race ove godine dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag. Utrka će se voziti sljedećim etapama: 1. Primošten – Sinj (181 km), 2. Biograd na Moru – Novalja (114,5 km), 3. Otočac – Opatija (133,5 km), 4. Krk – Labin (191 km), 5. Crikvenica – Ozalj (189 km) i 6. Samobor – Zagreb (157,5 km).

Uz organizatore, direktora utrke Vladimira Miholjevića i tehničkog direktora utrke Luku Mišovića, u predstavljanju utrke sudjelovali su i Milan Pavelić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i pomoćnik pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba, Josip Pavić, posebni savjetnik ministrice za sport i Dubravko Šimenc, specijalist koordinator Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

Na konferenciji za medije prisustvovali su i predstavnici četvrte – ujedno i najduže – Krk i Labin (191 km) i pete etape Crikvenica i Ozalj (188 km): Branko Karabaić, direktor TZO Punat, Marijana Biondić, direktorica Turistička zajednica Grada Crikvenice, Ivana Kovačić, direktorica TZG Krka i Željko Fanjak, direktor TZ Karlovačke županije.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.

Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj, Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Punat, Turistička zajednica općine Baška, Turistička zajednica općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Za četvrtu etapu, Krk – Labin, koja kreće sa Krčke rive, planirani start je 29.9.2023. u 11:50 sati.

Više informacija i detalje o utrci saznajte na CRO Race web stranici, gdje je dostupna i digitalna verzija službene brošure utrke.

error: Content is protected !!