Na Rabu svečano obilježena 60. obljetnica Srednje škole Markantuna de Dominisa

Svečanost je obogaćena prigodnim glazbenim, plesnim i dramskim programom učenika Škole, kao i malim folklorašima s Raba

Na Rabu je održana svečanost povodom 60. obljetnice Srednje škole Markantuna de Dominisa. U ime osnivača Škole, Primorsko-goranske županije, svečanosti su prisustvovali župan Zlatko Komadina i pročelnica Edita Stilin.

„Obljetnica škole u svakom mjestu je veliki događaj. Svi stanovnici mjesta su išli u tu školu, neki su bili učenici, neki nastavnici. Škola znači život u svakoj općini i gradu, tako i ovdje na Rabu. S ponosom mogu reći da smo, kao osnivač škole, ispunili svoju dužnost i napravili velika ulaganja u sve školske objekte na Rabu. Energetski su se obnovile osnovne škole – područne i središnja, koja se sada i dograđuje, a proširit će se i srednja škola. Na svakom koraku na Rabu se vide ulaganja Županije, ne samo u školstvo, već i zdravstvo, bolnicu, Dom za starije, lučku infrastrukturu, otvara se i nova ribarska luka. Ulaganja su i u Općini Lopar, u luku Melak i San Marino“, rekao je župan Komadina i istaknuo kako je na Rabu u tijeku veliki investicijski ciklus Županije te pritom pohvalio suradnju s Gradom Rabom i Općinom Lopar.

Ravnatelj Škole Damir Paparić zahvalio je svima na podršci Školi, a posebno Županiji koja je nedavno uložila 500 tisuća kuna u rekonstrukciju krova školske zgrade.

Veliku obljetnicu škole čestitali su i gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić i načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc, a svečanost je obogaćena prigodnim glazbenim, plesnim i dramskim programom učenika Škole, kao i malim folklorašima s Raba.

error: Content is protected !!