Na Krku, u Rijeci i Gorskom kotaru građani dragovoljno predali gomilu oružja

Osim toga, na području Gorskog kotara pronađena je i ručna bomba tzv. Breda, zaostala iz II svjetskog rata

U posljednjih dvadesetak dana evidentirane su predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja Gorskog kotara, otoka Krka i Rijeke dragovoljno predali policiji.

Riječ je o dvije puške, tri pištolja, 14 detonatorskih kapisli, sedam ručnih bombi M-75 i 420 komada različitog streljiva te 200 grama vojnog eksploziva. Osim toga, na području Gorskog kotara pronađena je i ručna bomba tzv. Breda, zaostala iz II svjetskog rata. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

“Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo k tome i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti. Podsjećamo da je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija”, kažu iz policije.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“ može se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

error: Content is protected !!