Na Krku danas 10 novooboljelih, u županiji 192

Najveći broj novooboljelih je u Gradu Rijeci i riječkom prstenu, zatim na području Liburnije, crikveničko-vinodolskog kraja i otoka Krka, dok se najmanji broj novih slučajeva zaraze bilježi u Gorskom kotaru.

Iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ javljaju o novom porastu broja zaraženih koronavirusom. U protekla 24 sata evidentirali su  192 novooboljele osobe, od ukupno 658 testiranih. Od tog broja, na otoku zabilježeno je 10 novih slučajeva koronavirusa.

Ozdravilo je 50 osoba, pa je ukupan broj aktivnih slučajeva na području PGŽ  trenutno 1.401.

Prema riječima glavnog epidemiologa Dobrice Rončevića i dalje među novozaraženima dominira radno-aktivna populacija s udjelom od čak 78 posto te studenti, dok je među djecom i starijim od 65 godina znatno manji broj u novim Covid19 pozitivnim slučajevima. Također ističe da je najveći broj novooboljelih u Gradu Rijeci i riječkom prstenu, zatim na području Liburnije, crikveničko-vinodolskog kraja i otoka Krka, dok se najmanji broj novih slučajeva zaraze bilježi u Gorskom kotaru.

Dodao je da su 52 razredna odjeljenja u Županiji trenutno na online nastavi, međutim situacija nije takva da bi se sugeriralo potpuni prelazak na takav model u pojedinim ili svim školama. U riječkom KBC-u u protekla 24 sata na liječenju je bilo 55 COVID-19 pacijenata. Sedam osoba je novoprimljeno, četiri bolesnika su otpuštena iz bolnice, a jedna muška osoba je nažalost preminula.

error: Content is protected !!