Na Krk stigle tri nominacije za Sunflower Award 2023.

Kandidirana je manifestacija “Boja je zlatna” udruge Žene za otok, zatim projekt “Dani smokava u gradu Krku” Turističke zajednice Grada Krka, dok je za Povelju za poseban doprinos razvoju i promociju ruralnog turizma kandidirana Kuća vina Ivan Katunar

Predstavnici ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova selo’ ovoga su tjedna posjetili Vrbnik u sklopu obilaska za ocjenjivanje kandidata na području PGŽ za nagradu ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” za 2023. godinu.

Direktorica TZ Grada Krka Ivana Kovačić predstavila je kandidirani projekt ‘Dani smokava u gradu Krku’, dok je za posebnu nagradu – Povelju za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma ‘Nagradu dr.sc. Eduard Kušen’ na području PGŽ kandidirana Kuća vina Ivan Katunar. Za kandidata/projekt iz lokalnih turističkih zajednica kandidirana je manifestacija ‘Boja je zlatna’ krčke udruge Žene za otok.

“Na našem otoku stvaraju se divne turističke priče! Bila nam je čast predstaviti našu manifestaciju. Hvala Dijana Katica na velikom trudu i radu na promicanju ruralnog turizma. Vas doprinos je neprocjenjiv”, poručile su članice udruge Žene za otok, dok iz TZO Vrbnik dodaju:

“Zahvaljujemo Dijani Katici na upornom i predanom dugogodišnjem radu u uključivanju ruralnih područja u uspješne turističke priče. Proizvodi hrvatskog sela na ovaj način nalaze put do naših gostiju, put do svoga tržišta, podiže se vrijednost i brenda i turističkog proizvoda. Sretno svim kandidatima i samo nastavite ovako!”

“Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ je projekt godišnjeg ocjenjivanja turističkih seljačkih gospodarstava, ruralnih domaćinstava (tradicijska ruralna domaćinstva i moderna ruralna domaćinstva), tradicijske (ruralne) gastronomije, vinskog turizma, craft turizma, aktivnih turističkih sadržaja u ruralnom prostoru, ruralno turističkih projekata te projekata zaštićenih i marketinških oznaka, a koji organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ (KČS).

error: Content is protected !!