Monika Leskovar i prijatelji na 45. Osorskim glazbenim večerima

Svake godine njihovi su koncerti bili izniman užitak, a glazbenici su s publikom podijelili istinsko nadahnuće i uživanje u stvaranju glazbe, stoga ne sumnjamo da će nas ponovno začarati svojim izvedbama na dva koncerta u okviru Osorskih glazbenih večeri.

Nakon jednogodišnje stanke zbog prinove u obitelji, naša proslavljena violončelistica i dugogodišnja prijateljica festivala, Monika Leskovar, vraća se u Osor kako bi održala mini-festival komorne glazbe, na kojem podij dijeli sa svojim prijateljima – glazbenicima uglednih karijera. Svake godine njihovi su koncerti bili izniman užitak, a glazbenici su s publikom podijelili istinsko nadahnuće i uživanje u stvaranju glazbe, stoga ne sumnjamo da će nas ponovno začarati svojim izvedbama na dva koncerta u okviru Osorskih glazbenih večeri.

Monikini su festivalski prijatelji ove godine violinisti Krunoslav Marić i Katarina Kutnar, violist Saša Milošev, pijanistica Martina Filjak te klarinetist Davorin Brozić, koji će se ansamblu pridružiti na prvome koncertu. Program koncerata donosi skladbe različitih sastava – od dua pa sve do kvinteta, a uz jedan klasično-romantički skladateljski par na svakome koncertu (Mozart-Dvořák i Beethoven-Brahms), na programu su i dvije praizvedbe hrvatskih skladatelja – Rondo za gudački kvartet Viktorije Čop (1979.) i Requiem aeternam, za violončelo i klavir Dalibora Bukvića (1968.).

Koncert u nedjelju, 26. srpnja, izravno se prenosi na Trećem programu Hrvatskog radija.
Čop, Mozart, Dvořák | Bukvić, Beethoven, Brahms

Katarina Kutnar & Krunoslav Marić, violine

Aleksandar Milošev, viola

Monika Leskovar, violončelo

Martina Filjak, klavir

Davorin Brozić, klarinet
error: Content is protected !!