„Mitteleuropa Blasmusikfest 2023″: U Omišalj stiže 11. međunarodno natjecanje puhačkih orkestara i trubačkih bendova

Orkestri će se natjecati u tri kategorije seniora i u jednoj početničkoj kategorija mladih prema stupnju težine izvedbe, a natjecateljski dio održat će se u Omišlju

Od 04. do 07. svibnja u dvorani Društvenog centra u Omišlju održava se 11. međunarodno natjecanje puhačkih orkestara i trubačkih bendova „Mitteleuropa Blasmusikfest 2023″. Svečani mimohod puhačkih orkestra i bendova te zajedničko sviranje triju kompozicija biti će održano na riječkom Korzu.

Cilj međunarodnog natjecanja je povećanje kvalitete amaterskog rada, razvijanje međusobne suradnje puhačkih orkestara i popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i regiji srednje Europe i šire. Orkestri će se natjecati u tri kategorije seniora i u jednoj početničkoj kategorija mladih prema stupnju težine izvedbe, a natjecateljski dio održat će se u Omišlju.

Tijekom svečanog defilea na riječkom Korzu, orkestri će izvesti skladbe po vlastitom izboru, a zatim će izvesti i tri zajedničke skladbe Radetzky marsch, Show Time (Abel Lex) i Serenadu o Opatiji.

Festival je prethodno osam godina održavan u Splitu te u Opatiji, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Nakon tri godine pauze zbog posljedica koje je izazvala korona, festival nastavlja svoje aktivnosti na Krku i u Rijeci.

error: Content is protected !!