Mia Negovetić kao Ana Katarina Frankopan: Na Krku se snima spot za svečanu pjesmu PGŽ-a „Zavičaju,tebi“

Dio glazbenoga spota već je snimljen ovih dana na lokacijama Kaštela Drivenik, Staroga grada Ledenice, Kaštela u Krku, Dvorca Stara Sušica, Manastira Gomirje i Dvorca Severin na Kupi te Dvorca Nova Kraljevica, a snimanje se nastavlja u Franjevačkom samostanu na Košljunu.

Na atraktivnim lokacijama frankopanskih kaštela, u okviru najvećeg kulturnog projekta Primorsko-goranske županije, Putovima Frankopana, snima se glazbeni videospot za svečanu županijsku pjesmu „Zavičaju,tebi“.

Za snimanje spota okupljeni su sjajni umjetnici iz županije, poput Juraja Zigmana koji je izradio prekrasne, Frankopanima motivirane kostime te Elvisa Stanića koji je zaslužan za novu glazbenu obradu, dok pjesmu izvodi talentirana Mia Negovetić, koja je utjelovila lik Ane Katarine Frankopan. U spotu sudjeluje i student glume Petar Baljak kao Petar Zrinski, dok produkciju i režiju spota potpisuju mladi kreativci iz Kastva – LUMIERE produkcija kojeg čine redatelj Artem Dushkin i snimatelj Mateo Jurčić.

U snimanju sudjeluje i preko 40 kostimiranih statista iz srednjovjekovnih udruga koji ovih dana posjećuje najljepše lokacije povezane s Frankopanima. Za make-up brine se Iva Berišić, a frizerski salon Domino vodi računa da Mijine frizure budu u skladu s pet čudesnih kreacija Jurja Zigmana, izrađenima od materijala koji su inspirirani bogatom poviješću Frankopana. U snimanju sudjeluje i konjički klub “Vodičajna” – konji Sivi Sokol i Kika uz brigu Damira Maršanića i pomoćnice Veronike Lukač.

„Plemićka obitelj Frankopan ostavila je snažan pečat ne samo na povijesti naše županije i Hrvatske, nego i ovog dijela Europe. Uređenjem 17 kaštela i tri sakralna objekta, povezanih s Frankopanima, tu vrijednu materijalnu baštinu želimo turistički valorizirati, ali i javnosti približiti koliki je bio utjecaj Frankopana na mnoge grane ljudskog djelovanja – od prava i diplomacije preko kulture i umjetnosti do arhitekture. Zbog toga projekt prate kreativni i edukativni programi, vrijedna tiskana izdanja među kojima su monografija i slikovnice, te multimedijski sadržaji. Kroz ovaj videospot za našu svečanu pjesmu “Zavičaju, tebi”, okupili smo sjajne umjetnike koji promoviraju svoj rodni kraj na najbolji mogući način, kroz kreativnost i izvrsnost“, istaknuo je župan Zlatko Komadina te dodao da je ovaj spot izvorno i u cijelosti županijski.

Dio glazbenoga spota koji će povezati bogatu prošlost knezova frankopanskih s ljepotama zeleno-plave županije već je snimljen ovih dana na lokacijama Kaštela Drivenik, Staroga grada Ledenice, Kaštela u Krku, Dvorca Stara Sušica, Manastira Gomirje i Dvorca Severin na Kupi te Dvorca Nova Kraljevica, a snimanje se nastavlja u Franjevačkom samostanu na Košljunu. Kroz ljubavnu priču Ane Katarine Frankopan govorimo o svim ženama iz obitelji Frankopan koje su svojom ženstvenošću, ljepotom, snagom, umom i umijećem značajno utjecale na živote svojih muževa, djece, pa i naroda. Kako napreduje snimanje spota može se pratiti na PGŽ-ovim društvenim mrežama.

error: Content is protected !!