Matija Božić odličan peti na Balkanskom prvenstvu u Baru

“Žao mi je što nisam uspio osvojiti 3. mjesto, ali sam stekao puno novog iskustva koje će mi koristiti u daljinim turnirima i natjecanjima”, skromno kaže Matija Božić

Krčki karatist Matija Božić osvojio je visoko peto mjesto na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u karateu, u kategoriji u kojoj se za medalju borilo 38 najboljih karatista iz čak 10 zemalja.

“Prvenstvo se održava u Baru, Crna Gora. U petak 4. studenog sam nastupio u kategoriji kadeti -52 kg. U prvoj borbi sam se borio protiv predstavnika Albanije i pobijedio sam 4:2, u drugoj borbi sam također pobijedio s rezultatom 4:0 protiv predstavnika Kosova”, kaže Matija, koji je u trećoj borbi protiv predstavnika Crne Gore izgubio odlukom sudaca, nakon rezultata 0:0.

U repasažu su uslijedile dvije borbe.

“U prvoj sam se borio s predstavnikom BiH te sam pobijedio 1:0, u drugoj borbi za 3. mjesto sam se borio s predstavnikom Grčke i nažalost izgubio 1:0. Bio sam razočaran, ali zadovoljan odrađenim borbama. Žao mi je što nisam uspio osvojiti 3. mjesto, ali sam stekao puno novog iskustva koje će mi koristiti u daljinim turnirima i natjecanjima”, skromno kaže Matija Božić.

error: Content is protected !!