Maškare Crikvenica ulaze u finale

Još sedam dana uživajte u crikveničkim maškaranim događanjima

CRIKVENICA Maškarana događanja na Rivijeri Crikvenici približavaju se kraju, ali još uvijek stignete biti dio ove vesele tradicijske priče. Nakon prošlotjednih maškaranih događanja – subotnje Maškarane šetnje po Ljubavnoj cestici, večernje zabave u šatoru, nedjeljne čajanke, tombole i animacije za djecu, Čakavskog maškaranog zapolna u OŠ Zvonka Cara slijedi posljednji vikend dobre zabave i šarenih, kreativnih kostima u maškaranom šatoru na Trgu Stjepana Radića.

Glazbenom sastavu Insula pripast će čast da odsvira posljednje taktove ovogodišnjih subotnjih zabava u maškaranom šatoru. Stoga, ne dvojite, nego pripremite svoje kostime i pravac Trg Stjepana Radića od 21 sat. Najmlađi će sa svojom pratnjom uživati u nedjeljnom popodnevu, od 15 sati, u čajanci, tomboli i animaciji.

Događaj kojim završavaju Maškare i kojim se priziva proljeće, a to je čitanje šentence i spaljivanje glavnoga krivca za sve loše u prošloj godini – mesopusta, održat će se na Čistu srijedu (22. veljače) u 16 sati na Veloj paladi.

I Selce sprema finale Maškara. Poberuhi, treći maškarani četvrtak po redu u Selcu, donosi nam danas od 16 sati mantinjadu po mjestu, a od 20 sati nastupa DJ Steve u šatoru na Harmici, baš kao i u subotu – na istome mjestu, u isto vrijeme.  Mesopusni ponediljak, 20. veljače, je rezerviran za tradicionalni posjet mladića neudanim djevojkama od 13 sati, a na mesopusni utorak, 21. veljače, održava se dobro poznati običaj – Mlaća prazne slame te Selačko kolo od 15 sati. Selčani vole reći da, za razliku od cijeloga svijeta koji praznu slamu mlati cijele godine, oni praznu slamu mlate samo jedan dan u godini, i to doslovno. U večernjim satima će sve prisutne zabavljati DJ Steve uz goste iznenađenja u šatoru, a moći ćete uživati i u tomboli. Po običaju i navadi staroj, na Čistu srijedu Selčani će pročitati šentencu i spaliti mesopusta u 16 sati.

U Jadranovu se možete zabaviti na Jakovarskom maškaranom petku u Domu kulture, uz glazbeni sastav Aurora od 21 sat. Spaljivanje mesopusta održat će se na Pepelnicu u 17,30 sati na placi.

Još nekoliko dana imate priliku iskoristiti pogodnosti koje vam nudi Vesela maškarana škrinjica. O njezinim brojnim pogodnostima u obliku popusta možete više saznati na www.maskare.net i na letku Maškara 2023. Vrijeme će vam proletjeti i dok na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica budete gledali najveseliju i najšareniju foto galeriju. Na istoj web stranici se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme manifestacije Maškare 2023.

Maškarani City bus i dalje misli na vašu sigurnost. Vozni red možete pogledati na Facebook stranici TZG Crikvenice i na www.rivieracrikvenica.com.

Organizator Maškara 2023. u Crikvenici je TZ Grada Crikvenice, a suorganizator Catering Derossi. Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su: Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Jadran Crikvenica, Eko-Murvica, Županijska lučka uprava Crikvenica. Partneri su Pavlomir, Hotel Marina, DC Mihurić Selce, Marinero Tours, Eko selo Selce, Mali Marino, restorani Domino i Burin, frizerski salon Ljubica, Adrenalin park Crikvenica, Croatia agent Crikvenica i obrt Feral.

error: Content is protected !!