Mario Franković najavio kandidaturu za gradonačelnika Grada Malog Lošinja

“Naš cilj je vratiti povjerenje u gradske institucije i potaknuti razvoj poduzetništva, poljoprivrede i prije svega – stvoriti mjesto ugodno za život.”

Mario Franković najavio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Malog Lošinja. Po zanimanju je magistar inženjer građevinarstva, rođeni Lošinjan koji se nakon završenog fakulteta vratio u rodni grad te se zaposlio u tvrtci Vodoospkrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o. gdje radi kao rukovoditelj razvoja i investicija. Oženjen je, otac dvoje djece, a od hobija najradije ističe bavljenje sportom. Nije član niti jedne političke stranke, a kandidatura za lošinjskog gradonačelnika prvi mu je politički angažman u životu.

„U političku utrku uključio sam se ponajviše iz želje da doprinesem razvoju svog grada. Smatram da imam znanja i iskustva koje sam stekao u pripremi i realizaciji brojnih komunalnih projekata bitnih za ovaj grad. No, u politici nije nužno imati znanje i iskustvo već i energiju koja je potrebna za pokrenuti razvoj i projekte. Upravo to nudim svojim sugrađanima – novu energiju. Pun sam volje i želje za pokrenuti ovaj uspavani grad“, poručio je Franković.

Prije same najave kandidature Franković otkriva da on i njegov tim stoje iza plavo-zelenih objava na otočkim portalima i društvenim mrežama. Time su, naglašava Franković, skrenuli pozornost na smjernice svog programa kojega će uskoro predstaviti javnosti.

„Moj program sastojat će se od četiri smjernice. #živiOTOK se sastoji od demografskih i socijalnih mjera; #otvorenOTOK označava pozicioniranje otoka kao kvalitetne turističke destinacije, mjesta ugodnog za život, bez diskriminacije i transparentnost gradske uprave. #uređenOTOK je smjernica koja označava potrebu za ulaganjima u prometnu infrastrukturu, prostorno uređenje i prometnu povezanost; #pametanOTOK je dio programa vezan uz održivi razvoj i digitalizaciju. Naš cilj je vratiti povjerenje u gradske institucije i potaknuti razvoj poduzetništva, poljoprivrede i prije svega – stvoriti mjesto ugodno za život. Iza mene i moje kandidature ne stoje nikakvi lobiji niti interesne skupine već ljudi s imenom i prezimenom koji žele jedan novi – bolji Lošinj. Isto tako, želim pružiti ruku suradnje svima onima koji dijele naše želje i koji žele sudjelovati u realizaciji našeg programa. Otvoreni smo za suradnju sa svim sudionicima društveno – političkog života koji žele promjene“, zaključuje Franković.

error: Content is protected !!