Malinska Walk & Taste: Novo gastro-kulturno iskustvo za sva osjetila

Svi zainteresirani moći će okusiti lokalne specijalitete poput jela od sira i skute, janjetine, šurlica, vina s područja Kvarnera te drugih delicija, a paralelno će biti organizirani i Walk & Taste izleti

Sve je spremno za novo, jedinstveno gastronomsko i kulturno iskustvo, zbog kojeg će Malinska u razdoblju od 18. do 28. svibnja zasjati u kulinarskom i enološkom smislu. Projekt Malinska Walk & Taste uključuje degustacije lokalnih specijaliteta, vođene gastro izlete, promociju lokalne hrane i kvarnerskih vina uz prigodni zabavni program.

U ovaj atraktivan program u režiji TZO Malinska-Dubašnica uključilo se 12 lokalnih ugostiteljskih objekata i Interpretacijski centar maritimne baštine – DUBoak. Projekt započinje Sensom, koja se u Malinskoj tradicionalno održava na blagdan Uzašašća, a trajat će sve do kraja Miće regate – izborne regate u klasi optimist, u kojoj će sudjelovati 80-tak najboljih hrvatskih jedriličara.

U navedenom razdoblju moći ćete okusiti lokalne specijalitete poput jela od sira i skute, janjetine, šurlica, vina s područja Kvarnera te drugih delicija, a paralelno će biti organizirani i Walk & Taste izleti.

Polasci za Walk & Taste bit će na rasporedu subotom, 20. i 27. svibnja 2023. godine, ispred Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak, na adresi Obala 21b, u sljedećim terminima: 12:00 – 14:00 sati; 14:30 – 16:30 sati i 17:00 do 19:00 sati.

Cijena karte odnosno izleta iznosi 30,00 € po osobi, a u cijenu je uključena poklon vrećica dobrodošlice, tri degustacije otočkih specijaliteta uparenih s vinom, pratnja vodiča, ulaznica i vođeni razgled Interpretacijskog centra maritimne baštine – DUBoak, transport turističkim vlakićem te voucher za kupnju vina iz asortimana udruge Vina Kvarnera po promotivnoj cijeni.

Subotom, 20. i 27. svibnja bit će također organizirana degustacija pod nazivom Okusi Kvarnera, koja će se održati ispred Interpretacijskog centra maritimne baštine, u razdoblju od 19 do 23 sati. Degustacija Okusi Kvarnera uključivat će degustaciju vinskih sorti uparenih s gastro kreacijama Masterchefa Časlava Matijevića po promotivnim cijenama uz prigodni glazbeni program.

Za prigodni zabavni program, na trgu ispred DUBoaka 20.5.2023. nastupa Coffee Shop Acoustic, a 27.5.2023. stiže i Iman acoustic trio.

U Walk & Taste program uključio se i niz ponajboljih malinskarskih ugostiteljskih objekata: Bukarica, Rova bistro & beach bar, Toni, Vala, Bracera, Feral, Intrada, Nino, Mulino, Noštromo, Primorska koliba i restoran Vila Rova.

Svi Walk & Taste programi, kao i popis eno-gastro delicija malinskarskih ugostitelja dostupni su na webu TZ-a Malinske, OVDJE.

error: Content is protected !!