Malinska: S 2,18 promila u krvi pretjecao pa izazvao prometnu nesreću, dvoje ozlijeđenih

Na području Policijske uprave primorsko – goranske jučer zabilježeno 17 prometnih nesreća u kojma je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene

Oko 18,20 sati u blizini Malinske na otoku Krku 59-godišnji hrvatski državljanin je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,18 g/kg te je prilikom pretjecanja udario u osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnjakinja.

Vozaču i vozačici pružena je liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede. Vozač je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja relevantnih činjenica i okolnosti navedene nesreće.

U drugoj nesreći koja se dogodila oko 15,20 sati u Rijeci, 47-godišnji hrvatski državljanin se u namjeri obilaska zaustavljenog vozila u Ulici Janka Polić Kamova prestrojio u lijevu prometnu traku, dok je upravljao osobnim vozilom njemačkih nacionalnih oznaka. Očevidom je utvrđeno da tada nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti te je udario u drugo osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak krećući se navedenom prometnom trakom.

Uslijed siline udara, 40-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom pa udario u nekoliko parkiranih vozila. Pružena mu je liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, osumnjičeni 47-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

error: Content is protected !!