Malinska: Pijan, bez vozačke i s neispravnim vozilom bježao policiji pa ih još i izvrijeđao

Vozačka dozvola mu je oduzeta još 2020. godine, a k tome je upravljao i tehnički neispravnim vozilom. Provedenim alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,27 promila

Policijski službenici jučer su oko 12.45 sati na području mjesta Sveti Antun kod Malinske zatekli 67-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, bez vozačke dozvole i bez sigurnosnog pojasa.

Riječ je o vozaču koji je na semaforu nepropisno zaobišao zaustavljeno teretno vozilo i prošao na znak crvenog svjetla bez zaustavljanja te na raskrižju skrenuo ulijevo bez upaljenog pokazivača smjera (žmigavac), odnosno prethodno nije obavijestio druge sudionike u prometu da skreće u lijevo. K tome se nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policijske ophodnje već je nastavio kretanje povećanom brzinom u smjeru Malinske.

Policijski službenici su ga vrlo brzo sustigli i zaustavili te utvrdili da vozač nije koristio sigurnosni pojas za vezivanje i kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa je uhićen i priveden u policijsku postaju. Prilikom postupanja je vrijeđao, omalovažavao te ometao policijske službenike u provedbi službene dužnosti.

Provjerom je utvrđeno da je 67-godišnjaku vozačka dozvola oduzeta još 2020. godine zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled, a k tome je upravljao i tehnički neispravnim vozilom. Provedenim alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,27 promila.

Po završetku postupanja, a zbog počinjenja navedenih prekršaja, protiv 67-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena novčana kazna od najmanje 5000 eura. Uz to je sankcioniran i prema odredbama članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za koje mu je predložena novčana kazna od dodatnih 700 eura.

error: Content is protected !!