Listopad na području Malinske ponovo u znaku Olive Toucha

Izleti će biti organizirani svake subote u listopadu uz pratnju licenciranog turističkog vodiča

Listopad na području Malinske – Dubašnice i ove će godine biti u znaku maslina, odnosno Olive Touch programa, koji objedinjuju izlete, gastronomiju, kulturu, turizam i tradiciju ovoga dijela otoka Krka.

U sklopu manifestacije sudionici će tako moći posjetiti dubašljanske maslinike i sudjelovati u tradicionalnoj berbi maslina, saznati sve o blagodatima maslinovog ulja, posjetiti najveći tradicionalni mlin za preradu maslina u ovome kraju, kao i obići DUBoak – Interpretacijski centar maritimne baštine u Malinskoj. Olive Touch neizostavno obuhvaća i degustaciju lokalnih specijaliteta i maslinovog ulja, koja se isprepliće s pričom o maritimnoj baštini Dubašnice te poveznici između dubašljanskih šuma i mora.

Na kraju izleta svi sudionici dobit će i prigodne Olive Touch poklone, a u ovaj atraktivan program i ovoga su se puta uključili i Hotel Malin, Vila Rova i Villa Margaret s atraktivnim promocijskim paketima i vikend programima s uključenim wellness tretmanima.

Kvaliteta maslinovog ulja iz Malinske nagrađivana je i prepoznata na svjetskim natjecanjima, pa je tako ulje OPG-a Utla olive oil jedino je ulje sa područja Kvarnera koje je svoje mjesto našlo u prestižnom vodiču od 500 najboljih svjetskih maslinovih ulja Flos Olei.

Izleti će biti organizirani svake subote u listopadu uz pratnju licenciranog turističkog vodiča. Cijena izleta je 30,00 eura, djeca od 7 do 12 godina plaćaju 50%, a za mlađe od 7 godina izlet je besplatan. Rezervacije su moguće u radnom vremenu u Interpretacijskom centru “DUBoak” ili mailom na duboak@malinska.hr

Više informacija dostupno je OVDJE.

PROGRAM IZLETA:
10:00 Polazak iz Malinske, vožnja turističkim vlakom do maslinika
10:30 Dolazak u maslinik (UTLA, Porat) – branje maslina tradicionalnim metodama
12:00 Bogovski toš – posjet najvećem tradicionalnom mlinu za preradu maslina u Dubašnici
12:45 Dolazak u Interpretacijski centar maritimne baštine “DUBoak”, degustacija lokalnih specijaliteta i maslinovog ulja uz priču o maritimnoj baštini i poveznici dubašljanskih šuma i mora + Olive Touch poklon
14:00 Povratak turističkim vlakom u hotele

error: Content is protected !!