Lažni brokeri “olakšali” 63-godišnju Krčanku za čak 500 tisuća kuna

Oštećena je, u zabludi da će ostvariti profit, na razne račune u više navrata od rujna do prosinca ove godine uplatila oko 500 000 kuna zbog trgovanja dionicama nafte

Krčka policija jučer je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara na štetu 63-godišnje hrvatske državljanke.

Naime, oštećenu su od rujna ove godine na njezin mobilni telefon u više navrata pozivale nepoznate osobe predstavljajući joj se kao brokeri te ju uvjerili u trgovanje dionica naftom preko njihovog ”tradera” na internetskoj stranici. Oštećena je, u zabludi da će ostvariti profit, na razne račune u više navrata od rujna do prosinca ove godine uplatila oko 500 000 kuna zbog trgovanja dionicama nafte. Uskoro je na internetu naišla je na upozorenja i informaciju da se radi o grupi organiziranih prevaranata te da joj neće vratiti novce te je shvatila da je prevarena pa je događaj prijavila policiji.

“Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Uz najčešće investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navede vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu, postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456“, poručuju iz policije.

error: Content is protected !!