Krk zavijen u crno: Odlazak Franje Toljanića golem je gubitak za otočnu zajednicu

U teškoj prometnoj nesreći u Vrbniku u petak u 19.40 život je izgubio renomirani krčki vinar i vlasnik poznatog hrvatskog vinotela Gospoja, Franjo Toljanić.

Prema prvim, neslužbenim informacijama, uzrok nesreće koja je dovela do smrtnih posljedica bio je zdravstvene prirode. Franjo Toljanić ostat će zapisan u povijesti Krka i Kvarnera ne samo kao iznimno uspješan vinar, vlasnik restorana i hotela, nego i kao predan otac dvanaestero djece te velika pokretačka snaga otoka.

Njegov odlazak gubitak je ne samo za njegovu obitelj, nego i čitavu otočnu zajednicu, čiji je bio veliki promotor. Koliki je bio Franjin značaj, najbolje opisuju njegovi kolege, prijatelji i dugogodišnji suradnici, koji će ga zauvijek pamtiti kao čovjeka uvijek spremnog pomoći, saslušati. Izuzetak nije bila ni aktualna kriza izazvana pandemijom korona virusa.

Svi koji su ga poznavali od Franje Toljanića se opraštaju s golemom tugom i žalom zbog svih planova i ideja koje će njegovim odlaskom ostati neostvarene.

Odlaskom Franje Toljanića, Krk je u samo nekoliko tjedana izgubio i drugo nadaleko poznato krčko ime, nakon što je krajem ožujka u dobra spominjanja otišao i poznati poduzetnik Nikola Turčić – Mikić.

Autor: Martina Frka Milotić

Foto: Facebook

error: Content is protected !!