Krk: Tolja i Sinatra, hitovi Queena, kubanske melodije i odlična hrana – odbrojavanje je počelo!

Grad Krk broji sitno do dva sjajna festivala koji će sljedeći tjedan u otočnu “prijestolnicu” donijeti sjajnu glazbu – i odličnu hranu

Na krčki Ribarski mul u ponedjeljak, 19. lipnja stiže popularni Food Truck Festival, na kojem će posjetitelji tijekom punih 7 dana moći birati između čak pet različitih menija na pet food truckova, a predstavit će se Grill corner by Mate Janković, Capra Istrian Street Food, Cucina 100 gusti, Picnic Mingle & Fun i Sweet House Di Mare.

Ljubitelji street food zalogaja imat će priliku kušati autorska jela u režiji jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova – Mate Jankovića, a na samom otvaranju festivala gostovat će i ovogodišnja pobjednica MasterChefa Maja Šabić, sa svojim autorskim jelom, a svakoga dana odvijat će se i glazbeni program, počevši s nastupom The Dudes dua u ponedjeljak te L’amoura u utorak.

Festivalski Food Truck tjedan uklopit će se u popularni Krk Music Fest, zbog čega uz gastronomske specijalitete, neće nedostajati niti odličnih glazbenih poslastica.

Krk Music Fest, posvećen Svjetskom danu glazbe i dočeku ljeta, počinje 21. lipnja, a tri dana festivala bit će ispunjena glazbenim i plesnim nastupima prilagođenim svim afinitetima. Očekuju nas tako nastupi Ricarda Luquea i Amigosa, koji će nam predstaviti tradicionalne kubanske glazbene stilove, pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan, energičnog benda QUEEN SENSATION (Sponsored by Valamar), krčkoj će rivi oživjeti nezaboravne hitove britanskog Queena, popularnih glazbenica iz grupe Meritas te jednog od najljepših muških vokala hrvatske glazbene scene, Marka Tolje, koji će, u pratnji ansambla, održati poseban koncertni program “Dear Mr. Sinatra”.

“Posebno smo ponosni što našom manifestacijom čuvamo i otočnu folklornu baštinu! U festivalskom programu izdvajaju se folklorna društva čija je specifična glazba, dvoglasje tijesnih intervala, upisana na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, dok su plesovi – Krčki tanci – proglašeni nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske.

Uz nastupe folklornih društava Poljica, Vrh i Kornić, očekuje nas i tradicionalni natup Gradske glazbe Krk, predstavljanja i koncerti polaznika udruge Muzika u koracima (MOOK) i udruge Kreativni Krk, zabava uz DJ Sax Live i Cabaret show, a uživat ćemo i u koncertu Acoustic Project ansambla, u sklopu otvorenja 67. Ljetnih priredbi”, ističu organizatori.

Slavljenju glazbe i posebnom glazbenom doživljaju za sve posjetitelje tih dana u Krku će se pridružiti i Kino Krk, u kojem će se 22. lipnja prikazati film Moonage Daydream, koji slavi svu genijalnost i život Davida Bowieja, dok će 23. lipnja posjetitelji uživati u biografskom filmu Aline – glas ljubavi, nadahnutim životom svjetski poznate i omiljene zvijezde Céline Dion.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

KRK MUSIC FEST

21.06. SRIJEDA
Riva
20:00 Otvaranje festivala uz Gradsku glazbu Krk
20:30 Ricardo Luque & Amigos
22:30 Cabaret show

Vela placa
19:00 Nastup folklornog društva Poljica – tradicijski krčki plesovi i glazba
19:30 Koncert udruge Kreativni Krk

Trg krčkih glagoljaša
21:00 Acoustic Project
Otvorenje 67. Ljetnih priredbi

22.06. ČETVRTAK
Vela placa
19:00 Nastup folklornog društva Vrh – tradicijski krčki plesovi i glazba
19:15 Koncert polaznika udruge Muzika u koracima (MOOK)
20:30 Pjevački zbor mladih Josip Kaplan
21:45 DJ Sax Live

Riva
21:30 QUEEN SENSATION (Sponsored by Valamar)

Kino Krk
19:00 Moonage Daydream – David Bowie

23.06. PETAK

Vela placa
19:00 Nastup folklornog društva Kornić – tradicijski krčki plesovi i glazba

Riva
20:30 Meritas
22:00 Marko Tolja & Ensemble “Dear Mr. Sinatra”

Kino Krk
19:00 Aline Glas ljubavi – Céline Dion

19. – 25.06. Krčka riva
FOOD TRUCK FESTIVAL

Ponedjeljak, 19.06. – The Dudes Acoustic Duo
Utorak, 20.06. – L’Amour Acoustic Trio
Srijeda, 21.06. – DJ Session
Četvrtak, 22.06. – DJ Session by DJ Danny Black
Petak, 23.06. – R’n’B by the sea
Subota, 24.06. – 80’s – Disco revival
Nedjelja, 25.06. – DJ Session

error: Content is protected !!