Krk: S 2,45 promila uhvaćen za volanom – i to dok mu je na snazi bila zabrana vožnje

Utvrđeno je i da spomenuti upravlja vozilom dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 272 prometna prekršaja.

Od tog broja 145 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 14 na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po dva prekršaja zabrane upravljanja vozilom i upravljanja prije stjecanja prava te 77 ostalih prekršaj.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 170 km/h, izmjerena je 21. travnja oko 15,15 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 100 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 g/kg izmjerena je 20. travnja oko 13,15 sati na županijskoj cesti u blizini grada Krka kod 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je da spomenuti upravlja vozilom dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Protiv 55-godišnjeg vozača podnesen je optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 2640 eura i izricanje zaštitne mjere zabrana upravljanje vozilom B kategorije na rok od godinu dana.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 23 prometne nesreće, u kojima su tri osobe teže, te je isto toliko osoba lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!