Prevrtljiva veljača: Krk je ove nedjelje ponovo “u crvenom”

Za područje otoka Krka očekuju se udari bure i do 150 km/h, uz značajan pad temperature i oborine koje će na djelovima otoka možda biti i u obliku pahulja, a meteorolozi upozoravaju i na mjestimično moguću poledicu

Nakon dužeg suhog razdoblja s proljetnim temperaturama, kraj veljače donosi promjenu koja će zahvatiti i područje Kvarnera i otoka Krka, upozorava DHMZ. Promjena je nastupila već u subotu uz prve oborine, no za nedjelju je upaljen crveni meteorološki alarm zbog olujnog vjetra koji će “otpuhati” i proljetne temperature.

Za područje otoka Krka očekuju se udari bure i do 150 km/h, uz značajan pad temperature i oborine koje će na djelovima otoka možda biti i u obliku pahulja, a meteorolozi upozoravaju i na mjestimično moguću poledicu.

Iako ovakvo prevrtljivo vrijeme nije neobično za veljaču, prije kretanja na put valja imati na umu da se zbog jake bure očekuju određeni problemi u prometu, osobito kada su u pitanju trajektne i katamaranske linije. Moguće je i zatvaranje mostova za pojedine kategorije vozila, zbog čega se preporučuje pratiti obavijesti HAK-a.

error: Content is protected !!