Krk: Dvojici muškaraca na prevaru ukrala skoro 13 tisuća kuna

Počinjenim kaznenim djelima hrvatski državljani su oštećeni za oko 12 800 kuna

Krčka policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i računalne prijevare na štetu dvojice hrvatskih državljana u dobi od 42 i 76 godina.

Naime, 76-godišnjak je u kolovozu ove godine na internetskoj stranici objavio oglas za prodaju, a nakon čega ga je putem mobilne aplikacije osumnjičenica, lažnim prikazivanjem činjenica, dovela u zabludu u vezi s uplatom novčanih sredstava te mu je s tekućeg računa skinut novčani iznos.

Isto tako, oštećeni 42-godišnjak je također u kolovozu objavio oglas na internetskoj stranici te ga je potom osumnjičena kontaktirala putem mobilne aplikacije predstavljajući se kao kupac te mu poslala poveznicu kojom bi se obavila novčana transakcija. Oštećeni je otvorivši poveznicu i ispunivši sva polja uključujući i podatke o kartici shvatio da je prevaren zato što mu je bez dozvole obavljena transakcija novca s njegovog bankovnog računa.

Počinjenim kaznenim djelima spomenuti hrvatski državljani su oštećeni za oko 12 800 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičena je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

error: Content is protected !!