Krk bike Romantic story ovoga vikenda seli u Njivice, Malinsku, Omišalj i Dobrinjštinu

Službeni završetak „Potrage za Blagom Zlatnog otoka Krka” i proglašenje pobjednika očekuje se u 16 sati, a najbrže sudionike očekuju vrijedne nagrade

Prošloga vikenda sa startom u Baški otvorena je prva od tri otočne biciklističke priče. Nakon adrenalinskog vikenda, ovoga vikenda slijedi romantična MTB vođena tura – Krk bike Romantic story, odnosno vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i aktivne parove koji žele upoznati romantičnu stranu otoka Krka uz bogatu povijest, bio raznolikost i eno-gastro ponudu otoka.

Nakon starta i kraće vožnje kroz Malinsku, obalnom šetnicom dolazi se do mjesta Porat. Iza sebe ostavljamo panoramu Malinske i nastavljamo označenom MTB stazom broj 26 koja nas vodi kroz maslinike i suhozide, tipičnog otočnog krajolika. Zatim skrećemo u pravcu vidikovca Fumak, zavjetnog križa s prekrasnim pogledom na cijeli Kvarner i zanimljivom pričom o njegovom nastanku. Nastavljamo vožnju kroz maslinike i prolazimo naseljima Turčići i Milovčići, gdje nas čeka kratka okrjepa. Nastavljamo putem preko Kremenića i Sv. Vida, te šumskim stazama u smjeru Sužana i Čižića gdje je predviđena kratka okrjepa na plaži Meline, poznatoj po ljekovitom blatu. Vožnju nastavljamo u smjeru Jezera, najvećeg prirodnog slatkovodnog staništa otoka Krka.

Jezero je iznimno važno radi očuvanja vrednota bio raznolikosti otoka Krka, ali i šireg kvarnerskog područja. Biciklističkom stazom prolazimo kroz Njivice te Rajskom cestom stižemo do krajnjeg odredišta – Malinske.  Druženje nastavljamo uz okrjepu i osvježenje na rivi.

Kraj ture očekuje se u 16 sati.

Nedjelja 13. lipnja rezervirana je za Krk Bike Romantic Story Treasure Hunt. Okupljanje na lukobranu u Njivicama je od 9 sati. U nedjeljnom nastavku MTB romantične priče svi sudionici postaju istraživači. Uz pomoć karte, postavljenih smjernica i vodiča na terenu krećemo duž označene staze u avanturu pod nazivom “Potraga za Blagom Zlatnog otoka Krka”. Odgovori i rješenja će ih u konačnici dovesti do lokacije samog blaga. U atraktivnoj potrazi za lokacijom blaga, zasigurno ćete se dobro zabaviti, a tri najbolja para očekuju i romantične nagrade.

Ruta je duga 41 km s ukupno 650 visinskih metara uspona. Nakon formiranja timova slijede upute i podjela mapa.

U 10.00 sati timovi biciklima kreću u potragu za blagom markiranom rutom u smjeru Malinske. Nakon prolaska kroz centar Malinske, nastavljamo kroz Milčetiće i Milovčiće u pravcu Sv. Vida, gdje se nalazi  arheološka zbirka koja čuva artefakte iz 5. i 6. stoljeća nađene prilikom istraživanja lokaliteta Cickini, smještenog nedaleko od Sv. Vida. Šumskim putevima do Čižića i Rudina  gdje ćemo timove razveseliti obilaskom spilje Biserujke i okrjepom. Nastavak slijedi makadamskim putevima prema jedinstvenom arheološkom lokalitetu Mirine – Fulfinum, antičkom gradu i ranokršćanskom kompleksu u uvali Sepen kod Omišlja. Nakon kraće okrijepe, nastavak vožnje prema do krajnjeg odredišta- Njivica, gdje nas očekuje proglašenje pobjednika i dodjela nagrada uz okrjepu i druženje.

Službeni završetak „Potrage za Blagom Zlatnog otoka Krka” i proglašenje pobjednika očekuje se u 16 sati, a najbrže sudionike očekuju vrijedne nagrade: romantični ručak ili večera za dvoje u restoranu Rivica u Njivicama, odnosno poklon bon (voucher) za dvije osobe u Wellness & Spa centru hotela Malin, te  paket prirodne kozmetike Viana Immortelle za nju i njega

Organizatori biciklijade su Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj.

Više detalja o menifestaciji možete naći na https://www.visit-omisalj-njivice.hr/krk-bike-romantic-story.aspx

error: Content is protected !!