Krčki streličari oborili državne rekorde na 18 i 25 metara u Varaždinu!

Na turniru je nastupilo i četvero streličara SK Maura kala: Marijana Sindičić-Baotić i Mirko Baotić iz Krka, te Drago i Niko Maravić iz Punta

U nedjelju 26.11.2023 godine u organizaciji Varaždinskog streličarskog kluba održan je streličarski turnir 2 x 25 m + 2 x 18 m, na kome je nastupilo ukupno 100 streličara iz 19 hrvatskih klubova i 10 klubova iz susjedne Slovenije. Na turniru je nastupilo i četvero streličara SK Maura kala: Marijana Sindičić-Baotić i Mirko Baotić iz Krka, te Drago i Niko Maravić iz Punta.

Posebnost ovoga turnira je da se streličari tijekom dana natječu u gađanju na dvije različite udaljenosti. Prijepodne se gađa meta na udaljenosti od 25 metara, a poslijepodne na 18 metara. Na ovom vrlo zahtjevnom turniru krčki streličari su ostvarili odlične rezultate: Marijana i Niko postigli su nove državne rekorde!

Marijana je postigla novi rekord u kategoriji veteranki tradicionalnog luka. U prvom dijelu natjecanja nakon ispucanih 60 strijela na 25 metara pogodila je rekordno 481 krug. U popodnevnom dijelu nastavila je sa odličnim gađanjem, tako da je nakon ispucanih 60 strijela na udaljenosti od 18 metara, pogodila 520 krugova, te tako postavila novi veteranski i novi seniorski državni rekord za žene u stilu tradicionalnog luka. Ovdje je zanimljivo napomenuti da je i Biljana Mikulić iz SK Tigar, koja se natjecala u seniorskoj konkurenciji, nakon ispucanih 60 strijela na udaljenosti od 18 metara također pogodila 520 krugova, ali se Marijanin rezultat upisuje kao novi državni rekord i za seniorke tradicionalnog luka, jer je Marijana pogodila veći broj desetki. Isto tako Marijana je sa ukupno pogođenih 1001 krugom na turniru, upisala i novi državni rekord turnira 2 x 25 m + 2 x 18 m, za veteranke tradicionalnog luka, te tako osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Drago Maravić, koji se natjecao u kategoriji seniora tradicionalnog luka, sa ukupno pogođenih 938 krugova na turniru, osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Niko Maravić, koji se natjecao u kategoriji dječaka do 14 godina u stilu golog luka, također je ostvario odlične rezultate, te je s ukupno pogođenih 790 krugova osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Ovim rezultatima Niko je upisao državne rekorde za dječake do 14 godina u stilu golog luka, za udaljenosti 2 x 25 metara, i za ukupan rezultat turnira 2 x 25 m + 2 x 18 m.

Mirko Baotić, koji se natjecao u kategoriji veterana tradicionalnog luka, također je ostvario dobar rezultat, tako što je na udaljenosti od 25 metara pogodio 454 kruga, a na udaljenosti od 18 metara pogodio 485 krugova, te sa ukupno pogođenih 939 krugova na turniru, osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Svi nagrađeni natjecatelji su od strane organizatora dobili i prigodan poklon.

error: Content is protected !!