Krčki streličari na dva državna turnira ostvarili odlične rezultate

Vikend 9. i 10. rujna u streličarskom svijetu obilježila su dva državna turnira: Prvenstvo vanjske sezone za djecu, te Prvenstvo u Field streličarstvu.

U subotu se petero mladih krčkih streličara natjecalo na državnom prvenstvu u Varaždinu, u pratnji trenerice Marte Matić. U disciplini golog luka djevojčica do 13 godina nastupile su Vrbenčanka Vida Milovčić i Kristina Pylypenko iz Krka. Dok se Vida nepokolebljivo trudila zadržati mirnu ruku unatoč velikoj ljetnoj pauzi u treninzima. Kristina je pokazala vrsniju koncentraciju pogotovo u drugoj polovici natjecanja kada je značajno podigla rezultat te je osvojila treće mjesto.

Anna Pylypenko u kategoriji djevojčica do 15 godina osvojila je zlatnu medalju i prvo mjesto, uvjerljivo dižući svoj rezultat u odnosu na prethodne nastupe, čemu je doprinio i prelazak na jači luk.

Braća Maravić iz Punta također su se okitili medaljama. U kategoriji tradicionalnog luka za dječake do 13 godina Luka je briljirao i zaslužio zlatnu medalju.

U kategoriji golog luka do 15 godina natjecao se Niko. Uz izniman sportski duh i disciplinu ispucao je cijeli turnir iako je dan uoči turnira bio bolestan. S nižim rezultatom od onoga na koji je ovaj rekorder navikao Niko je ipak osvojio zlatnu medalju.

U nedjelju se održalo field prvenstvo – formom vrlo slično 3D turnirima, gdje se puca na više meta različitih i nepoznatih udaljenosti. Prvi put nastupivši na ovoj vrsti turnira Drago Maravić je pokazao da je u solidnoj formi, te je osvojio prvo mjesto među veteranima tradicionalnog luka.

 

error: Content is protected !!