Krčki Crveni križ malim Malinskarima održao radionicu na temu Priprema za izvanredne situacije – potres

Mališani su naučili procijeniti, prepoznati i odabrati koja su sigurna mjesta u vrtiću te zatvorenim i otvorenim prostorima uopće, odnosno identificirati moguće prepreke do dolaska na sigurno mjesto, ali i što je siguran položaj u slučaju potresa

Hrvatski Crveni križ ima važnu ulogu i odgovornost kako u pripremi odraslog stanovništva tako i u pripremi djece u izvanrednim situacijama. Bez obzira na uzrok, izvanredne okolnosti ćesto ugrožavaju ljudska i materijalna dobra, stoga je potrebno za njih maksimalno se pripremiti, a sve s ciljem smanjenja štetnih posljedica, i prije svega, očuvanja ljudskih života.

Volonterka Gradskog društva Crvenog križa Krk Katarina Kraljić , danas 22.ožujka 2022. godine, održala je drugu po redu radionicu, prva je održana 27.siječnja 2022. godine, na temu Priprema za izvanredne situacije – potres, i to djeci predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića Katarina Frankopan – Područni vrtić Malinska.

Kroz grupni i individualni rad te razgovor i praktične aktivnosti mališani su naučili procijeniti, prepoznati i odabrati koja su sigurna mjesta u vrtiću te zatvorenim i otvorenim prostorima uopće, odnosno identificirati moguće prepreke do dolaska na sigurno mjesto, ali i što je siguran položaj u slučaju potresa. Kroz radne zadatke učili su o suočavanju s različitim osjećajima koji se mogu javiti tijekom i / ili nakon potresa, a dobili su priliku upoznati i sadržaj kompleta za izvanredne situacije.

Radionicom okupljeni predškolci bili su vidno oduševljeni  naučenim, a za svoje sudjelovanje u stjecanju itekako korisnih znanja i vještina zaslužili su pohvalnice.

Gradsko društvo Crvenog križa Krk kao organizator, ovom se prilikom na izvrsnoj suradnji  zahvaljuje djelatnicima Dječjeg vrtića Katarina Frankopan – Područni vrtić Malinska.

error: Content is protected !!