Kraj svibnja u Puntu: Biciklizam, jedrenje, znanost i umjetnost o moru

Kraj svibnja obilježit će i tradicionalna, 37. međunarodna jedriličarska regata “CROATIA CUP 2023.“ te  13. PROLJETNI ĐIR PO PUNTU, MTB biciklistička poslastica

Posljednja dionica svibnja u Puntu donosi niz zanimljivosti. Od 25. do 29. svibnja u Puntu se održava SIMPOZIJ “FASCINATION SEA – Susret znanosti i umjetnosti o moru”, u sklopu kojega će se znanstvenici i umjetnici baviti temama ljepote i očuvanja mora. Autor koncepta i organizator umjetničkog dijela simpozija je Zaklada Anita Kontrec, koja potpisuje izložbu u galeriji “Toš” u Puntu kao i vođenje likovnih radionica, dok je organizator znanstvenog dijela Institut Mare Mundi, koji već godinama djeluje u Puntu.

IZLOŽBA “Čarobna ljepota mora” u galeriji Toš bit će otvorena od 25. 5. do 6. 6. 2023., a uz hrvatsko-njemačku likovnu umjetnicu Anitu Kontrec, sudjeluju i fotograf Damir Fabijanić i slikarica Koraljka Kovač.

Realizaciju simpozija “Fascination Sea” omogućili su Općina Punat, Turistička zajednica Punat, Marina Punat te Primorsko-goranska županija.

Kraj svibnja obilježit će i tradicionalna, 37. međunarodna jedriličarska regata “CROATIA CUP 2023.“ Nakon svečanog otvorenja u 10 sati, u subotu 27. svibnja jedrit će se u klasi OPEN i YARDSTICK – navigacijsko jedrenje, a po završetku sve sudionike i navijače čeka prigodan zabavni program na Trgu zahvalnosti u Puntu.

Proglašenje pobjednika i dodjela pokala na rasporedu je na Trgu zahvalnosti od 19 sati, a u 20:30 sati nastup grupe The River sharks uz prigodnu ugostiteljsku ponudu.

Kao šećer na kraju svibnja, u novom terminu stiže nam 13. PROLJETNI ĐIR PO PUNTU, MTB biciklistička poslastica koja će se održati 28. 5. 2023. godine. Rekreativna MTB ruta duga oko 30 kikometara vodi makadamskim stazama uz mjesto Kornić do Vrbničkih vinograda. Nastavlja se prema Puntu stazom Puntarskih težaka i spušta do vidikovca „Tri križi“ gdje se osim križeva nalazi i poseban kamen koji će Vam ispričati svoju priču iz davnina.

Kotizacije nema, a nakon završetka Đira za sve sudionike je osiguran obrok i druženje uz DJ The Funkables. Svi detalji dostupni su OVDJE, a prijave se primaju OVDJE.

error: Content is protected !!