Kontinuirane investicije donijele marini u Puntu posebno priznanje za najveće ulaganje u nautički turizam

U istoj godini realizirane su čak dvije značajne investicije u srcu marine, obje u rekordno kratkom roku

Marina Punat upotpunila je niz nagrada i priznanja još jednom vrijednom titulom – osvojila je posebno priznanje za najveća ulaganja u nautičkom turizmu na dodjeli nagrada Nautičke patrole Jutarnjeg lista 2023., koja je ove godine održana u Rovinju, 21. rujna 2023.

Prva i najveća marina sjevernog Jadrana tako je ponovo pokazala da ne posustaje s inovacijama i investicijama, te nastavlja utirati put nautičkom turizmu.

Marina Punat Grupa poznata je po strateškom određenju da se sustavno renovira i inovira sva infrastruktura kako bi doživljaj nautičara uvijek bio besprijekoran. U istoj godini realizirane su čak dvije značajne investicije u srcu marine, obje u rekordno kratkom roku.

Brodogradilište Punat je prošle godine proslavio 100-tu obljetnicu od osnutka. Tom prigodom predstavljena je strategija razvoja za iduće razdoblje. Značajnu ulogu u toj strategiji ima jača orijentacija prema održavanju većih rekreativnih i luksuznih plovila. S tim je ciljem započeta priprema lokacije za novi travel-lift nosivosti do 500 t za plovila do čak 16 metara širine. Najveća dizalica tog tipa na našoj strani Jadrana omogućava podizanje i održavanje većih motornih jahti i sve popularnijih katamarana. U 2023. je dizalica isporučena i postavljena, a početak rada očekuje se do kraja ove godine.

60 godina svog osnutka i utemeljenja nautičkog turizma na Jadranu proslavit će u 2024. godini Marina Punat, a obljetnicu će obilježiti novo lice restorana „Marina“. U manje od 12 mjeseci napravljena je potpuna rekonstrukcija. Stari restoran srušen je do temelja, a na istom je mjestu izgrađen novi objekt, veći i suvremeniji, s restoranom na dva kata i s više tematskih cjelina.

Najznačajnije je ono što se ne vidi – posebno velika i suvremeno koncipirana kuhinja za pripremu hrane po najvišim standardima što naslućuje ambicioznost u gastronomskom svijetu. Više otvorenih i zatvorenih terasa, velika lounge zona, prekrasan pogled s intimnijeg i skrivenijeg prostora na katu nautičarima, kao i ostalim posjetiteljima nudi raznovrsnost doživljaja i uvijek novi pogled na brodove.

Iako najstarija na ovom dijelu Jadrana, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima Marina Punat svakako ne gubi korak s vremenom i ostaje u vrhu nautičke ponude Hrvatske.

Na dodjeli nagrada u Rovinju, zlatno jedro je osvojila upravo ACI marina Rovinj, a srebro je otišlo u ACI marinu Palmižana, dok je treće mjesto pripalo marini Frapa u Rogoznici. Najljubaznija hrvatska marina je marina Korkyra iz Vele luke na Korčuli, a gastronomska nagrada dodijeljena je ACI marini u Dubrovniku. Posebna nagrada za ekologiju otišla je na Cres, ponovo u ACI marinu.

Nautičko jedro Jutarnjeg lista je priznanje kvalitete za nautički turizam koje dodjeljuje jedan od vodećih dnevnih medija u Hrvatskoj – Jutarnji list, u suradnji s Ministarstvom turizma i Hrvatskom gospodarskom komorom. Nautička ekspedicija, sastavljena od novinara i nautičkog žirija, već sedam godina uzastopce plovi višetjedno od Umaga do Dubrovnika, posjećuje marine i sidrišta diljem Jadranske obale te sustavno ocjenjuje njihovu ponudu. Pri tome također provodi i anketu među prisutnim nautičarima te su dobivene nagrade i priznanja rezultat ocjena prvenstveno više stotina ispitanih nautičara, a zatim i nautičkog žirija.

Marina u Puntu na otoku Krku utemeljena 1964. godine i uskoro slavi 60 godina uspješnog postojanja. S oko 1400 vezova za brodove u moru i na kopnu najveća je marina sjevernoj Jadrana i već godinama drugi dom za brojne nautičare iz srednje Europe.

U marini posluju dva restorana, supermarket, odlično opremljena nautička trgovina, trgovina rezervnim dijelovima, a uz marinu se nalazi i Brodogradilište Punat sa stoljetnom tradicijom u refitu i remontu brodova i jahti. U neposrednoj blizini je i hotel & resort s wellnessom, što Marinu Punat čini cjelovitim nautičkim resortom koji posluje svih 365 dana u godini. Od svog osnutka posvećena je razvoju i napretku nautičkog turizma pa iz godine u godinu podiže standarde kvalitete u marinama, što potvrđuju internacionalne oznake kvalitete 5 sidara TYHA i 5 kormila ADAC, te brojne nacionalne nagrade i priznanja.

error: Content is protected !!