Kod Drage Bašćanske poginuo mladi motociklist, putnica teško ozlijeđena

Vozač je preminuo na mjestu događaja, a 23-godišnja putnica je zadobila teške tjelesne ozljede i prevezena je u KBC Rijeka

Noćas, oko 03,30 sati na državnoj cesti 102, na području Drage Bašćanske  dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 21-godišnji hrvatski državljanin.

Do prometne nesreće je došlo kada je 21-godišnjak, upravljajući motociklom marke ”Piaggio”, riječkih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor te pao s motocikla, kao i 23-godišnja putnica koja se nalazila na ovom vozilu. Vozač je preminuo na mjestu događaja, a 23-godišnja putnica je zadobila teške tjelesne ozljede i prevezena je u KBC Rijeka.

Utvrđeno je da je stradali 21-godišnjak upravljao motociklom bez potrebne ”A” kategorije te da prilikom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu.

Ponovo apeliramo na sudionike u prometu, posebice vozače mopeda i motocikala na povećani oprez i dosljednost u pridržavanju svih prometnih propisa kako bi se smanjile mogućnosti nastanka prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.

error: Content is protected !!