Kod Baške i Malinske srne stradale pod kotačima automobila

U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 4.700 eura

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske tijekom ovog tjedna, od 16. do 19. siječnja, zabilježeno je osam sudara sa životinjama na cesti.

Na području otoka Krka – Baške i Malinske, zatim Jelenja, Mošćeničke Drage i Viškova vozači osobnih i teretnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, dok je na području Kastva vozač osobnog vozila naletjeo vozilom na divlju svinju. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 4.700 eura.

“Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu životinja. Napominjemo k tome da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja”, upozoravaju iz PU primorsko-goranske, te dodaju:

“Ujedno podsjećamo da je na prometnicama kroz Gorski kotar zbog snježnih padalina nadležna služba proglasila zimske uvjete na cestama kada se zabranjuje promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima. Zimska oprema potrebna za motorna vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone su zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm te s lancima za snijeg postavljanim na sve kotače”.

error: Content is protected !!