Kino Krk: “Agent 010: Trubač uvijek trubi parput” i “Noina arka”

Serijal o „Agentu 010”: filmovi u kojima osobe s invaliditetom spašavaju svijet dolazi u Kino Krk početkom travnja!

Na programu Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) u petak, 05. travnja 2024. godine, s početkom u 19.30 sati, može se pogledati film iz serijala Agent 010: Trubač uvijek trubi parput Udruge SPIRIT iz Rijeke, za kojim u subotu, 06. travnja, u 10.00 sati, slijedi sinkronizirana animirana glazbena pustolovina Noina arka (Noah’s Ark) koju redateljski potpisuju Sérgio Machado i Alois Di Leo.

Za prvu projekciju, 05. travnja, ulaznice se ne naplaćuje, dok cijena ulaznica za drugu projekciju, 06. travnja, iznosi 3,50 eura. Iste su dostupne putem online servisa mojekarte.hr, a mogu se nabaviti i na ulazu kino dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju.

Serijal o „Agentu 010”: filmovi u kojima osobe s invaliditetom spašavaju svijet dolazi u Kino Krk početkom travnja!

Zanimljivo, iznenađujuće zabavno, pravo osvježenje, nešto potpuno drugačije – riječi su kojima su posjetitelji riječke i zagrebačke projekcije opisali riječki HIT filmski brend TAJNI AGENT 010.

Riječka udruga Spirit bavi se integriranjem osoba s invaliditetom u društvo na inovativan način; kroz produkciju detektivskih filmova. Do sada su snimljena tri filma: „Ni vremena za umirat“ (2021. 25min), „Igra sudbine“ (2022. 25min) te „Trubač uvijek trubi parput“ (2023. 48min), a poveznica im je karizmatična grupa mladih sa invaliditetom koji su osmislili likove i scenarij uz vodstvo Helge Paškvan. Glavne likove tumače Dorian Matić, Dora Brnić, Tea Superina i Toni Lesica, a u sporednim ulogama pojavljuju se poznate osobe; Šajeta, Mile Kekin, Krešimir Mišak, Asim Ugljen, Mario Kovač i drugi. Serijal je nastao uz veliku podršku prijatelja i rodbine, a filmove je režirao, snimio i montirao Denis Pilepić – Pille (u suradnji s članovima i članicama Spirita).

Ova detektivsko-špijunska duhovita verzija stare šablone o Tajnom agentu koji spašava svijet, nudi novi oblik i narativ; sve je moguće i svatko može biti heroj i ostvariti svoje snove.

Riječkim agentima snovi su stvaranje filmova, i pozivaju sve zainteresirani da ih podrže dolaskom na projekciju serijala u KINO KRK u petak 05. TRAVNJA u 19:30.

Naglašavamo da se projekcija filmova NE naplaćuje i da će se skupljati DONACIJE za nastavak ovog hvalevrijednog projekta!

Zabava, rušenje stereotipa i pomicanje granica su zagarantirani, a projekciji će prisustvovati glavni glumci! Nemojte popustiti riječki HIT serijal „TAJNI AGENT 010“!

IZVORNO IME: Noah’s Ark
REDATELJ: Sérgio Machado, Alois Di Leo | ŽANR: animacija
TRAJANJE FILMA: 84 min

SADRŽAJ FILMA:
Noina arka predstavlja zabavan i originalan pristup jednoj od najikonografskijih i najpoznatijih priča svih vremena, s ljupkom kombinacijom humora, šarma i simpatičnih likova.

Film prati dva miša, karizmatičnog pjesnika s groznom tremom na pozornici, i talentiranog i šarmantnog gitarista. Kada počnu kiše, samo jedan mužjak i jedna ženka svake vrste smiju ući na Noinu arku. Uz pomoć lukavog škrguta i sreće koja im se nasmiješila, Vini i Tito uspijevaju neprimjetno ući na Arku i zajedno spriječiti sukob između mesoždera i biljojeda. U isto vrijeme, životinje izvode niz klasičnih pjesama inspiriranih poznatim pjesnikom Viníciusom de Moraesom. Mogu li ovi talentirani skriveni putnici glazbom razbiti napetost i pomoći ovim zatvorenim stvorenjima preživjeti zajedno 40 dana i 40 noći?

error: Content is protected !!