Kako smanjiti kolone u sezoni? Pinezić predlaže odvajanje pravca za Krk i Crikvenicu

Vozila koja idu za Crikvenicu skidala bi se s autoceste na čvoru Križišće i vraćala na magistralu iznad Jadranova

Na aktualnom satu sjednice skupštine Primorsko-goranske županije vijećnik Unije Kvarnera Nedo Pinezić pitanje je posvetio čvoru Šmrika te iznio i prijedlog za sezonu koja je pred vratima. Pinezić je podsjetio da je još prije tri godine najavljeno da se sprema rekonstrukcija čvora te pitao u kojoj su fazi pripreme za rekonstrukciju. Je li uopće izgledna rekonstrukcija, pita Pinezić. Župan Zlatko Komadina je najavio pisani odgovor.

Vijećnik Unije Kvarnera nudi i prijedlog: žurni sastanak Hrvatskih cesta, Policijske uprave primorsko-goranske i nadležnih tijela na kojem bi se donio prijedlog privremene regulacije prometa. Pinezić predlaže odvajanje pravca za Krk i Crikvenicu.  Vozila koja iz pravca Rijeke idu ka Crikvenici sišla bi s autoceste na čvoru Križišće i preko Križišća i Šmrike spustila se na Jadransku magistralu na čvoru iznad Jadranova.

Ako čvor Križišće nema dovoljan kapacitet, vozila koja nastavljaju prema Crikvenici mogla bi se skidati s autoceste i na čvoru Hreljin. Time bi se spriječila višesatna čekanja. Duga stajanja u koloni i putovanje od Krka prema Rijeci u trajanju od dva do tri sata nema nikakvog smisla, posebno ne s aktualnim cijenama benzina.

Autor: Anto Ravlić
error: Content is protected !!