Jump2Krk: Atraktivni atletski miting na krčku rivu dovodi europske rekordere i olimpijce

“Energija između publike i natjecatelja koja se stvara na ovakvim natjecanjima izvan klasičnih sportskih borilišta posebna je, a mi ćemo prvi dovesti skok s motkom tako blizu moru”, kaže Fran Bonifačić

Krčka riva krajem kolovoza će ugostiti atraktivan sportski spektakl kakav se na otoku Krku, a niti igdje drugdje dosad nije vidio. Najbolji hrvatski desetobojac i državni rekorder s krčkom adresom, Fran Bonifačić i njegov Atletski klub Krk 31. kolovoza atletiku naime dovode u grad Krk, i to uz samo more, na Ribarski mul.

Jump2Krk novi je, atraktivan atletski miting koji će upravo u Krku okupiti europske olimpijce i rekordere iz Hrvatske i Europe, a krčka će publika po prvi puta uživo moći vidjeti kako izgledaju skokovi s motkom do visina od čak 5,50 metara!

Naime, upravo skok s motkom bit će u fokusu ove nove atraktivne sportske manifestacije, koja neće biti zanimljiva samo sportašima i ljubiteljima sporta, nego ima potencijal postati i moćan turistički generator. Samo natjecanje press konferenciji predstavili su predsjednik Atletskog kluba Krk Ivica Orlić, tajnik Marko Srdoč i direktorica TZ-a Krka Ivana Kovačić.

“Energija između publike i natjecatelja koja se stvara na ovakvim natjecanjima izvan klasičnih sportskih borilišta posebna je, a ideju sam dobio upravo na jednom ovakvom europskom natjecanju. No, mi ćemo prvi dovesti skok s motkom tako blizu moru”, pojašnjava Fran Bonifačić, koji je predstavio i neka od najuspješnijih imena na popisu natjecatelja:

“Očekujemo oko 15 natjecatelja, među kojima ih je niz koji skaču i visine preko pet metara. Među ostalima to su hrvatski olimpijac i državni rekorder Ivan Horvat, Robert Renner, mlađeseniorski prvak Europe te Austrijanac Riccardo Klotz, prvak Austrije i Balkana. Nadamo se da će u svoj raspored uspjeti ubaciti Krk i slovenska skakačica Tina Šurtej, brončana na Svjetskom dvoranskom prvenstvu i četvrtoplasirana na Igrama u Tokiju”, najavio je Bonifačić, uz napomenu da će se lista natjecatelja bez sumnje još nadopunjavati u sljedećim tjednima.

Kako je istaknuo Marko Srdoč, Jump2Krk neće biti revijalno već službeno natjecanje, koje je Hrvatski atletski savez uvrstio u svoj kalendar, a očekuju se i natjecatelji iz Slovenije, Italije, Austrije i Švicarske.

Uz službeni program natjecanja, velik dio programa bit će posvećen i zabavnom, promotivnom i animacijskom dijelu predviđenom publici i mališanima, koji će se i sami moći okušati u ovom atraktivnom sportu. Veliku podršku u financijskom i organizacijskom smislu pritom je organizatorima dala i Turistička zajednica Grada Krka.

Kako je istaknula direktorica TZ-a Grada Krka Ivana Kovačić, sport i turizam usko su povezani, a upravo projekt “Skoči na Krk” prepoznat je kao najkvalitetniji ove vrste te nudi perspektivu dodatnog etabliranja krčkog turizma na europskoj sceni.

error: Content is protected !!