Jako mala Fiumanka i veliko finale Festivala sportske rekreacije ove subote na Platku

Program će na jedinstven način povezati plavo i zeleno te će tako po prvi put biti organizirana jedriličarska regata na 1111 metara nadmorske visine.

Zamjenica župana Marina Medarić, tajnik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Dalibor Korenić i predsjednik organizacijskog tima Fiumanke Davor Perović najavili su finale Festivala sportske rekreacije i manifestaciju „Jako mala Fiumanka“ koje će se održati u subotu na Platku.

Cijelog ljeta Platak je bio središte Festivala sportske rekreacije, a brojni programi okupljali su veliki broj posjetitelja i sudionika. Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ organizira i završnu manifestaciju pod nazivom „Plavo – zeleni Platak“ koji će spojiti Festival i Fiumanku 2020.

„Ova jako mala regata je uvod za veliku regatu, jer naša Fiumanka je postala brend za grad Rijeku i cijelu našu županiju, stoga nas jako veseli da će se ipak održati. Platak je mjesto u koje ulažemo i razvijamo već godinama i nastojimo ga napraviti privlačnim tijekom cijele godine. Upravo ovakva događanja privlače ljude na Platak. Zahvaljujući vrijednim ljudima i našem Savezu sportske rekreacije možemo se pohvaliti da smo tokom cijele godine održavali Festival sportske rekreacije na otvorenom.

Manifestaciju nam je omogućilo jezero za čiju se izgradnju izdvojilo oko 20 milijuna kuna, a u tijeku je i dodatno asfaltiranje ceste vrijednosti oko 3 milijuna kuna, kako bi se čim sigurnije i bolje došlo do Platka. Sasvim malu Fiumanku organizira Savez sportske rekreacije PGŽ pod  pokroviteljstvom PGŽ, HOO i Zajednice sportova PGŽ. Unatoč cijeloj situaciji i padu prihoda u PGŽ, uspjeli smo održati sredstva namijenjena sportu na istoj razini, a u rebalansu proračuna Županijskoj zajednici sportova pojačali smo sredstva u iznosu milijun kuna“, rekla je zamjenica Medarić.

Kako je najavio Korenić, sve započinje kraj samog jezera i to u 11 sati kada će, u suradnji s PD Kamenjak krenuti planinarski pohod na laganoj kružnoj stazi Platak – Malo Radeševo – Platak. Planinarima će se pridružiti  i roditelji s djecom kroz program “Roditelji i djeca u pokretu”. U isto vrijeme će krenuti i program nordiijskog hodanja koji organizira KŠR Gorovo te će se sudionici kretati stazom dužine 7 km. Pridružit će im se, kroz program “Navuci dres, smanji stres” i umirovljenici, a sve u suradnji sa Maticom umirovljenika grada Rijeke.

U 12 sati startat će Biciklijada BK Grobnik koja će ponuditi dvije rute: laganu u dužini od 10 km, kao i sportsko – rekreativnu u dužini od 25 km. Od 13 sati krenut će streličarstvo (partner SK Ajkule), jahanje konja (partner Ranč Angeli Bregi), disc golf (partner DGK Eeagle Rijeka), razni sportski programi u Deacthlon zoni te smoothie radionica (partner Udruga Žmergo). U isto vrijeme startat će i kutak za kućne ljubimce koji će zainteresiranima ponuditi šetnju pasa iz azila, a imat će i poseban humanitarni karakter.

Dok se budu odvijale navedene aktivnosti održat će se i turnir u disc golfu koji također započinje u 13 sati, a u isto vrijeme započinje i program “Vježbajmo zajedno”, a u 15 sati, kao finale prvog dijela programa održat će se MM trening, program vježbanja uz Marija Mlinarića.

Davor Perović je rekao kako će program na jedinstven način povezati plavo i zeleno te će tako po prvi put biti organizirana jedriličarska regata na 1111 metara nadmorske visine. U 16 sati krenut će “Jako mala Fiumanka”, regata jedrilica za modele “Dragon”, natjecanje jedrilica u nekoliko plovova nakon kojih će se proglasiti najbolji. U 18 sati održat će se regata pobjednika Fiumanke, poznatih jedriličara koji će se okušati u “Dragon” kategoriji. U 19 sati uslijedit će posebno atraktivan “Ples jedara” glazbeno – svjetlosna atrakcija.

error: Content is protected !!