Izložba “Štorije od mora” do kraja rujna u Baški

Zaronimo očima imaginacije Morene Brnčić plavetnilom beskraja i inspiracije

Do 28. rujna u galeriji “Zvonimir” u Baški moguće je razgledati izložbu “Štorije od mora” akademske slikarice Morene Brnčić, prepunu morskih motiva.

“Poznavanje i izučavanje motivskih predložaka slikarici daje mogućnost savršenog ovladavanja slikarskim izričajem i porukom. Redefinicija motiva naglašena je kontekstualnošću morskog, podmorskog, pomorskog i primorskog suživota; obilja primorskog svakodnevlja i suživota s morem i brodovima, ali i raznorodne morske flore i faune koje se prosipaju u slapovima bez vidna prestanka, brižljivo definiranim kompozicijskim cjelinama. Zaronimo očima imaginacije Morene Brnčić plavetnilom beskraja i inspiracije”, o izložbi kaže kustos Theodor de Canziani.

Morena Brnčić diplomirala je slikarstvo 2000.g na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu (Italija), u klasi profesora Saverija Terrusa. Samostalno izlaže od 2001.g. i do sada je priredila trideset i šest samostalnih i devedesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Stalni motiv Morene Brnčić je mrtva priroda, a ostale teme radi povremeno. Članica je HDLU – a Zagreb i ULIKUMVG.

error: Content is protected !!