„Homo na jidra“ u Malinskoj uz radionice, tradiciju, zabavu… I Nenu Belana & Fiumense

U petak je na rasporedu koncert klape Intriga, ples tradicijskih barki pod zvijezdama te fešta uz grupu Fiesta, a subota je rezervirana za 4. Regatu “Homo na jidra – Memorijal Nikole Jurića” i feštu uz Dellboys band, Nenu Belana i Fiumense.

Otvorenjem izložbe Terace jadranskih brodica tehničkih crteža hrvatskih drvenih jedrenjaka Velimira Salomona, u vlasništvu Željka Skomeršića, u Malinskoj je ovog ponedjeljka započela 4. Smotra i regata tradicijskih barki pod nazivom „Homo na jidra“ – Memorijal Nikola Jurić.

Kao i ranijih godina, cilj manifestacije je razvoj zajedničkog turističkog proizvoda, utemeljenog na načelima društvene i ekološke održivosti te istovremeno valorizira, čuva, štiti i promiče bogatu pomorsku, ribarsku i brodograditeljsku baštinu. No, ove godine smotra i regata imaju i posebno emotivnu poruku, budući da su posvećene dobrom duhu Malinske, prerano preminulome Nikoli Juriću.

U nastavku programa, već danas, u utorak 6. rujna u 18 sati u DUBoaku održat će se radionica soljenja ribe, srijeda je rezervirana za interpretacijsku šetnju Malinskom, a posebno atraktivan glazbeni program sprema se za vikend. U petak je na rasporedu koncert klape Intriga, ples tradicijskih barki pod zvijezdama te fešta uz grupu Fiesta, a subota je rezervirana za 4. Regatu “Homo na jidra – Memorijal Nikole Jurića” i feštu uz Dellboys band, Nenu Belana i Fiumense.

“Svim ljubiteljima mora i tradicijskih barki osigurali smo i prigodni popust za ulaz i razgledavanje Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak. Cijena ulaznice u tom razdoblju iznosi 20,00 kuna po osobi. Djeca do 12. godine mogu Interpretacijski centar razgledati besplatno, u pratnji roditelja ili skrbnika”, ističu organizatori.

9. i 10. rujna su ujedno i Dani otvorenih vrata malinskarskog tradicijskog brodogradilišta obitelji Kraljić, jednog od posljednjih malih obiteljskih brodogradilišta na Kvarneru. Brodogradilište će biti moguće razgledati između 10 i 20 sati.

error: Content is protected !!