HGSS spašavao izgubljene trkače Krk traila na Mjesečevom platou

“Lociranjem putem mobilnog uređaja, ustanovljeno je da se osobe nalaze na međusobno malenoj udaljenosti te se kreću prema lokvi Diviška na Mjesečevom platou”

Da su krčke pješačke staze ponekad izazov i za iskusne trkače svjedoči i spašavanje na koje su morali izaći članovi HGSS stanice Rijeka tijekom utrke Krk Trail 2021. Članovi HGSS-a bili su u dežurstvu na samoj utrci kada je oko 18 sati stigao poziv od organizatora zbog sudionika kojima je trebala pomoć.

“Saznajemo da se radi o dvije skupine izgubljenih osoba, jednoj skupini od tri sudionika utrke, koji su pogrešno skrenuli te izgubili orijentaciju te jednoj ženskoj osobi koja nije sudjelovala u utrci, a koja je prilikom samostalnog planinarenja označenim trail stazama, također izgubila orijentaciju”, izvijestili su iz HGSS-a Rijeka.

“Lociranjem putem mobilnog uređaja, ustanovljeno je da se osobe nalaze na međusobno malenoj udaljenosti te se kreću prema lokvi Diviška na Mjesečevom platou. S obzirom na veliku udaljenost od polazišta, pothlađenost i iscrpljenost te neadekvatnu odjeću isti nisu bili u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje te su se, sukladno uputama, spojili u jednu skupinu. Pritom na teren izlazi 6 članova HGSS stanice Rijeka koji se u tom trenutku nalaze u Baški, dok se preostali članovi nalaze u pripravnosti u bazi Vežica. Dolaskom do unesrećenih, izvršeno je utopljavanje, nakon čega su pratnju članova stanice sišli do cestovne prometnice, a zatim prevezeni do vlastitih vozila, čime je ova akcija završila oko 20:00 sati”, kažu iz HGSS-a.

Foto i izvor: HGSS Rijeka/FB
error: Content is protected !!