Grupacija Marina Punat Grupa ponovo zapošljava

Tvrtke grupacije “Marina Punat Grupa” su i u 2023. godini jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca na otoku Krku, ali i šire.

Grupacija u čijem sastavu su Brodogradilište Punat d.o.o., Marina Punat d.o.o., Marina Punat Hotel & Resort – Kanajt d.o.o. te Marina Commerce d.o.o., obilježila je u 2022. godini izvrsne poslovne rezultate.

Grupacija zapošljava direktno više od 150 radnika tijekom ljetne sezone, dok kontinuirano tijekom godine ovdje radi najmanje njih 130. Uz grupaciju je ugovorom vezano i gotovo četrdesetak  ugovornih partnera i kooperanata te desetak čarter baza što broj zaposlenih na području ovog nautičkog resorta povećava za još 140 djelatnika.

Riječ je o izuzetno stabilnoj otočnoj tvrtki s dugom poviješću – Brodogradilište Punat je proslavilo 100 godina neprekinutog poslovanja, dok Marina Punat uskoro slavi 60 godina postojanja – a diči se i velikim brojem lokalnih zaposlenika iz Punta i s područja otoka. Štoviše, Grupacija privlači i zaposlenike s kopna, koji potom ostaju trajno nastanjeni na otoku, a sve zahvaljujući visokim standardima i odličnim uvjetima za rad.

Stabilan sustav plaća i stimulacija, različiti programi školovanja i usavršavanja djelatnika, smještaj za radnike bez naknade, mogućnost prekvalifikacije  i sufinanciranja doškolovanja, podrška obiteljima i darovi za djecu, sve to čini Marina Punat Grupu atraktivnim poslodavcem.

“Valja istaknuti i odličnu suradnju sa Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir Krk, Sveučilištem u Rijeci, Filozofskim te Pomorskim fakultetom, s kojim surađujemo i pri izvođenju praktične nastave, odnosno stručne prakse. Redovito sudjelujemo i na Danima otvorenih vrata na fakultetima, a u planu nam je i stipendiranje učenika strukovnih škola i studenata fakulteta”, ističu iz Grupe.

“Drago nam je što možemo reći da su naši zaposlenici s trenutno aktivnim ugovorom primili u 2022. godišnju nagradu od preko 2.500 €. Nagrada se, pored maksimalne božićnice od  663,61 € (5.000 kn), sastoji od blagdanske nagrade za  trud i doprinos uspješnom poslovanju u visini od čak 995,42 € ili 7.500 kuna, a isplaćujemo i novčanu paušalnu naknadu za podmirenje troškova prehrane koja za punu godinu rada iznosi 796,33 € (6.000 kuna), odnosno u razmjernom dijelu za svaki puni mjesec rada za sezonske radnike. Zaposleni u grupaciji su primili i božićni dar u naravi u iznosu od 92,90 € ili 700 kuna (uz uskršnji dar od 39,81 € što je 300 kuna)”, ističu iz Grupe te dodaju:

“Marina Punat Grupa uvijek nastoji pružati potporu djelatnicima i u obiteljskom životu stoga za djecu djelatnika mlađu od 15 godina povodom blagdana Sv. Nikole dajemo dar u iznosu od 132,72 € (1.000 kuna), a za svako novorođeno dijete zaposlenik prima izdašni novčani dar od čak 1.327,23 € što preračunato u kune iznosi 10.000 kn”.

Ne zaboravimo i da grupacija svake godine objavljuje natječaj potpore za razne projekte od interesa za lokalnu zajednica. Uskoro priprema i natječaj za sunfinanciranje školovanja učenika i studenata, koji bi nakon završenog školovanja mogli imati osigurano zaposlenje u članicama Marina Punat Grupe.

Sve to grupaciju Marinu Punat Grupa na listama najpoželjnijih poslodavaca drži među vodećima, ne samo na otoku Krku nego i s druge strane Krčkog mosta.

“Želja nam je osigurati zaposlenje ljudima s otoka Krka i okolice pa ukoliko ste zainteresirani za stalni ili povremeni posao u našoj tvrtki, na našim stranicama možete pogledati na kojim poslovima trenutno zapošljavamo:

Marina Punat i Brodogradilište Punat

Marina Punat Hotel & Resort (hotel Kanajt)“.

error: Content is protected !!