Gorski kotar, Krk i Matulji: Policiji predane bombe, mine, streljivo, rakete

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

Od sredine proteklog mjeseca u sklopu provedbe akcije „Manje oružja, manje tragedija“ građani su policiji predali različite potencijalno opasne predmete. Stručno osposobljeni policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske preuzeli su sedam ručnih bombi, od kojih jednu zaostalu iz 2. svjetskog rata, nagaznu  minu, dvadesetak komada različitog streljiva, tridesetak kapisli, dvije signalne rakete i 250 grama lovačkog baruta. Navedeni predmeti preuzeti su na području Gorskog kotara, otoka Krka i širem području Matulja.

Podsjećamo akcija „Manje oružja, manje tragedija“, koja se provodi od 2007. godine, građanima omogućava da dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, streljivo i sve druge potencijalno opasne predmete.  Stoga i dalje pozivamo sve građane koji još uvijek posjeduju navedene predmete ih predaju policiji. Isto tako, apeliramo na građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Također, policija upozorava građane da ove predmete ne donose sami u policiju, već se jave u najbližu policijsku postaju. Na poziv građana po sve navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

FOTO: Ilustracija
error: Content is protected !!