Glazbenim praskom u ponoć u Dobrinju počinje slavlje Svjetskog dana glazbe

U dobrinjskom parku Ogreni s početkom u 23:30 kreće obilježavanje nazvano “Glazbeni prasak” koji će nas uvesti u Svjetski dan glazbe

Glazbenim praskom u ponoć, iz Dobrinja, počinje slavlje Svjetskog dana glazbe!

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, „Fete de la Musique“, kada brojni umjetnici sviraju i pjevaju na otvorenim prostorima, na ulicama gradova, trgovima, poljanama….

„Fête de la Musique“ pokrenulo je 1982. Francusko Ministarstvo kulture. Pod ovim sloganom tijekom proteklih godina „mobilizirani“ su profesionalni i amaterski glazbenici svih glazbenih žanrova od rocka, jazza, tradicionalne, duhovne glazbe…..

Ove godine, prvi puta u povijesti, obilježavanju se priključio i Dobrinj i odmah dobio ulogu da započne veliko slavlje u Primorsko-goranskoj županiji.

U dobrinjskom parku Ogreni s početkom u 23:30 kreće obilježavanje nazvano “Glazbeni prasak” koji će nas uvesti u Svjetski dan glazbe.

Nastupit će Ana Antonova uz gostovanje sopaca iz KD I. Jelenović.

“U suradnji sa Hrvatskom glazbenom unijom dočekujemo Svjetski dan glazbe u našem prekrasnom Parku Ogreni u Dobrinju. Snimamo video materijal i pridružujemo se prvi puta ovom obilježavanju ali smo sigurni da će naš “Glazbeni prasak” odjeknuti! Napominjemo kako ovo nije klasični party i neće biti ugostiteljske ponude ali je svaki “slučajni” gost koji će se pridružiti našem slavlju i pridržavati svih epidemioloških mjera dobrodošao”, ističu organizatori u najavi događaja.

Više detalja dostupno je OVDJE.

error: Content is protected !!