Gari Cappelli na Rabu poručio: Sada je presudno lobiranje za našu županiju

HDZ-ov kandidat za župana Primorsko-goranske županije Gari Cappelli obišao je grad Rab i općinu Lopar u pratnji Nikole Grgurića, gradonačelnika Grada Raba i Zdenka Jakuca, HDZ-ovog kandidata za načelnika Lopara.

Postoji jedan uočeni zamor materijala u našoj županiji nakon 20 godina vladanja župana Komadine. Naime, u zadnjem mandatu smatra dovoljnim hvaliti se i rezati vrpce projekata financiranim s nacionalne razine te da je time dovoljno zatražiti povjerenje za još jedan mandat u PGŽ. Smatram da ova županija zaslužuje više. Vrijeme je postaviti primorsko-goransku županiju tamo gdje joj je mjesto.

Župani trebaju biti spona između gradova i ministarstava.

Najveća investicija u zdravstvu kao primjer potrebne komunikacije

Kao dobar primjer komunikacije koju bi župan trebao imati s institucijama naveo je komunikaciju između njega i ministra Olega Butkovića na primjeru riječke bolnice za majku i dijete.

Zajedno smo lobirali, bili u saboru i dignuli ruke za najveću investiciju u zdravstvu. Izgradnja bolnice za majku i dijete u Rijeci koju će koristiti sigurno svi građani Primorsko-goranske županije. Da nije bilo kvalitetne komunikacije između ministra Butkovića i mene te razumijevanja premijera, milijardu kuna investicije bi otišlo u neku drugu županiju – navodi Cappelli.

Ističe kako je bitno da je zdravstvo svima dostupno, a ne samo nekima. To je misao kojom će se voditi. Obaveza županije je da se brine o zdravstvu, stoga treba osigurati svim stanovnicima županije kvalitetnu zdravstvenu uslugu, kirurga i dolaske specijalista.

Kao budući župan želim ozbiljno pristupiti rješavanju pitanja sigurnosti i zdravlja naših građana na način da u kratkom roku osiguramo češću prisutnost specijalista, a da osiguramo i prisutnost kirurga čime bi se sigurno povećao standard naših građana – ističe Cappelli.

Bolja povezanost otoka i dvije velike investicije na Rabu

Cappelli navodi primjere velikih projekata koje će se financirati kroz nacionalni program oporavka.
Na Rabu će se investirati 37 milijuna kuna za kompletnu rekonstrukciju rapske luke i 35 milijuna kuna za novu operativnu obalu i rekonstrukciju na Mišnjaku.

Istaknuo je da će kroz dvije godine spojiti Rab, Novalju, Lošinj i Zadar međužupanijskom trajektnom linijom s juga Malog Lošinja. Započeti su radovi na luci Mrtvaška za koju je izdvojeno 80 milijuna kuna s pristupnom cestom u vrijednosti od 150 milijuna kuna, a koja predstavlja osim velike investicije i prvo međužupanijsko spajanje luka trajektnim linijama s kvalitetnim brodovima.

U predizborno doba, župan Komadina se hvali kako će spojiti ta tri otoka, a mi smo kvalitetnom komunikacijom već postigli da se spoje otoci i sa Zadrom. U tijeku su i razgovori s Jadrolinijom da se krene pomalo i u nabavku kvalitetnog trajekta koji bi se onda natjecao kasnije za održavanje te linije. U sezoni bi takvu liniju održavali dva puta na dan, svaki dan. Time bi se postigla turistička valorizacija, ali i jačanje lokalnog gospodarstva.

Grgurić: Nužna je sinergija županije i grada

Kao koalicija koja obnaša dužnost u Rabu poticali smo suradnju, ali i okupljali ljude te poticali na zajedništvo. Novcima kojima raspolažemo iz proračnu smo inicirali i poticali županijske projekte poput nadogradnje škole. Bez obzira što su škole županijske institucije, dvije smo škole energetski obnovili vlastitim novcem i dvije sufinancirali energetsku obnovu. S naše strane volje, znanja i vizije ima, a suradnju grada i županije vidimo upravo u našem budućem županu g. Gariju Cappelliju – istaknuo je Nikola Grgurić, aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Grada Raba.

error: Content is protected !!