“Frankopani, koji i dalje žive kroz nas” – besplatne interpretacijske šetnje gradom Krkom

Kroz vođene interpretacijske šetnje gosti će moći saznati zanimljivosti i crtice iz života najslavnijih stanovnika grada Krka, knezova krčkih Frankopana, na zanimljiv i interaktivan način

Storytellling, kao kulturno-turistički proizvod, pruža osjećaj nezaboravnog iskustvenog turističkog doživljaja, legendi i priča iz grada i otoka Krka koji su povijesno autentični, ali su prilagođeni i sadašnjem mjestu i vremenu. Riječ je o inovativnom kulturno-doživljajnom proizvodu koji je ujedno i marketinški alat, ali i komunikacijsko sredstvo.

Storytelling u Krku, gradu povijesti i kulture, inovativni je sadržaj i predstavlja jedinstveni doživljaj za posjetitelje destinacije koji nudi putovanje kroz vrijeme, odmak od klasične turističke ponude isticanjem kulturnih specifičnosti i prezentiranjem baštine na suvremen način.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, tijekom srpnja i kolovoza održavat će se besplatna tematska vođenja gradom Krkom, na hrvatskom, engleskom, poljskom i njemačkom jeziku. Prva će se šetnja održati 7. srpnja, kao prezentacijsko vođenje za turističke djelatnike, prvenstveno one zaposlene u turističkim agencijama i na recepcijama hotela i kampova, koji će, u konačnici, taj sadržaj i nuditi svojim gostima.

Kroz vođene interpretacijske šetnje gosti će moći saznati zanimljivosti i crtice iz života najslavnijih stanovnika grada Krka, knezova krčkih Frankopana, na zanimljiv i interaktivan način. Po završetku šetnje slijedi i kratko uprizorenje knezova Krčkih Frankopana.

Interpretacijske šetnje / Guided Walking Tours na temu “Frankopani, koji i dalje žive kroz nas” vodit će Slavica Peričić i Monika Mikolajska, licencirani turistički vodiči, a održavat će se prema sljedećem rasporedu:

07.07.2021. – vođenje na hrvatskom jeziku
14.07.2021. – vođenje na engleskom jeziku
21.07.2021. – vođenje na poljskom jeziku
28.07.2021. – vođenje na poljskom jeziku
04.08.2021. – vođenje na njemačkom jeziku
18.08.2021. – vođenje na engleskom jeziku
25.08.2021. – vođenje na njemačkom jeziku

Polasci su u 19:30 sati, mjesto susreta kod Sunčanog sata na rivi u gradu Krku. Šetnja traje sat vremena i uključuje uključuje i ulaznice za posjet Frankopanskom kaštelu i Interpretacijskom centru Krk, otvorenom u sklopu kulturno-turističke rute Putevima Frankopana. Grupe će biti veličine do 20 osoba, stoga je obavezna prijava telefonom na 00385 (0)51 220 226 ili putem e-maila tic@tz-krk.hr. Vođenje je besplatno za sve prijavljene, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka.

error: Content is protected !!