FOTO/VIDEO Proveli smo dan s ekipom koja roni na dah do samog dna Kvarnera

FOTO/VIDEO Proveli smo dan s ekipom koja roni na dah do samog dna Kvarnera

Foto/video: Kristina Radovčić

Riječ je o državnom prvenstvu u ronjenju na dah ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Srbije i Mađarske, odnosno jednoj u nizu kup utakmica za Adriatic Freediving Trophy.

Natjecanje najboljih međunarodno priznatih ronioca na dah Adriatic Depth Trophy na otoku Krku je posljednjih dana okupilo svjetsku elitu u ovom jedinstvenom, izazovnom sportu. Unatoč svim komplikacijama i mjerama koje ograničavaju putovanja, natjecanje je okupilo impresivan broj sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije, Njemačke, Austrije, Švedske, Češke, Rusije, Kanade, Maroka i Brazila, što govori u prilog činjenici kako ovo može postati zaista atraktivan proizvod s velikim potencijalom da postane tradicionalna stanica svjetskoj ronilačkoj kremi.

Riječ je o državnom prvenstvu u ronjenju na dah ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Srbije i Mađarske, odnosno jednoj u nizu kup utakmica za Adriatic Freediving Trophy. Sve je inicirao Riječanin Vitomir Maričić, prvi na AIDA ljestvici ronioca te višestruki svjetski rekorder i instruktor ronjenja na dah, inače predsjednik AIDA Hrvatska.

Ronjenje na dah sport je koji eksponencijalno raste kako u svijetu, tako i kod nas, gdje, s jedne strane zbog položaja i klime, a s druge zbog tradicije podvodnog ribolova, imamo ne samo sve veći broj rekreativaca, već i izuzetno uspješnu reprezentaciju, kao i sportaše svjetskog ranga. Sva događanja vezana uz ovo natjecanje, kao i rezultati mogu se pratiti putem službene internetske stranice adriaticfreediving.com.

Svi znatiželjnici ovih dana se mogu i osobno upoznati s ovim ekstremnim sportom i to gostujući na brodovima s kojih se roni do samog dna Kvarnera, a ovu je jedinstvenu priliku iskoristila i naša ekipa. Kako to izgleda iz prve ruke, provjerite u našom video prilogu i foto galeriji.

Proveli Smo Dan S Ekipom Koja Roni Na Dah Do Samog Dna Kvarnera

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!