[FOTO/VIDEO] Održana završna konferencija projekta ‘RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu’ pod nazivom ‘Impuls za izvrsnost’

Nabavljene web aplikacije Lexie i OmoType font su olakšale učenje učenicima s posebnim potrebama.

Opatija – Danas je u Opatiji u Hotelu Ambasador održana završna konferencija Projekta ‘RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu’. Konferencija je okupila brojne sudionike i stručnjake iz područja ugostiteljstva i turizma te predstavila ostvarene rezultate ovog visoko vrijednog Projekta. Na konferenciji je bilo nazočno preko stotinjak gostiju, uz veliko zanimanje za rezultate Projekta i budućih aktivnosti koje proizlaze iz ovog Projekta.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 7.788.588,48 €, a njegova svrha bila je modernizacija i unapređenje obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva. Na konferenciji su predstavljeni pregled aktivnosti koje su ostvarene kroz Projekt te postignuća koja su donijela značajne promjene u ugostiteljskom sektoru.

Prigodnim pozdravnim govorom konferenciju je otvorila ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija, gđa. Sibila Roth. Podsjetila je prisutne kako danas Ugostiteljska škola Opatija obilježava i dan škole te je naglasila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima tijekom ovog važnog Projekta: izrađeni su inovativni programi, uvedene nove tehnologije, educirani nastavnici, uspostavljena bolja suradnja s realnim sektorom i mreža suradničkih institucija u inozemstvu. Spomenula je i vrlo važan benefit, omogućen je individualni rad s učenicima s teškoćama i omogućeni su prvi poduzetnički koraci nadarenim učenicima. Također, brojna odličja na natjecanjima i bolji upisni rezultati jasno pokazuju uspješnost ovog Projekta.

Nakon uvoda ravnateljice, skupu su se obratile: zamjenica gradonačelnika Grada Opatije gospođa Kristina Đukić, Viša stručna savjetnica gospođa Elisabetta Fortunato iz Ministarstva znanosti i obrazovanja te gospodin Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Župan Primorsko-goranske županije, gospodin Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i dosadašnjim postignućima te se osvrnuo na činjenicu kako Primorsko-goranska županija kontinuirano radi na povećanju kvalitete svojih usluga i proizvoda u turizmu i kako je projekt RCK RECEPT još jedan od pokazatelja.

Prvi tematski blok konferencije bio je „INOVATIVNI PROGRAMI“ koji je prezentirala Majda Šimunić i Valentina Kiseljak. U svom predavanju predstavile su formalne i neformalne programe obrazovanja, formalnim programima istaknuti su novi redovni strukovni kurikulum Tehničar/Tehničarka posluživanja te mikrokvalifikacije s temama Osnove poslužnih procesa u ugostiteljstvu, Suvremeni trendovi u gastronomiji i Savjetovanje i posluživanje vina u ugostiteljstvu. Neformalni programi obrazovanja odraslih obuhvaćaju četiri modula: Ugostiteljsko posluživanje, Kuharstvo, Rukovođenje u turizmu i Jezici u struci, koji su se također počeli provoditi u Ugostiteljskoj školi Opatija.

Značajan dio konferencije obilježilo je predavanje pod nazivom „EFEKTI MODERNIZACIJE“ s kojim nas je upoznala gospođa Maja Staraj koja je ujedno predstavila smjernice za uvođenje novih tehnologija u obrazovanje, koje su podrška obrazovnim djelatnicima u primjeni novih tehnologija. Također, izrađena je aplikacija za uspostavu SMART praktikuma putem sustava virtualne stvarnosti. Aplikacija je igra koja simulira rad u ugostiteljskim objektima i izvodi se putem VR naočala koje su učenicima Ugostiteljske škole Opatija omogućene kroz Projekt.

Treći dio predavanja pod nazivom „SNAGA UMREŽAVANJA“ predstavio je voditelj projekta RCK Recept Almir Maslić, koji je dao prikaz organizacijske uspostave, strateške dokumente i druge aktivnosti koje su rezultat sinergije i suradnje unutar Projekta. Gospođa Jana Blažević Marčelja predstavila je aktivnosti partnera na projektu STEP RI d.o.o., s posebnim naglaskom na poduzetničke vještine i edukaciju.

Na kraju konferencije, predavanje pod nazivom „Pokazatelji izvrsnosti“ stavili su fokus na učenike i njihovo profesionalno usmjeravanje. Nabavljene web aplikacije Lexie i OmoType font su olakšale učenje učenicima s posebnim potrebama, dok su paneli i natjecanja poticali izvrsnost učenika.

VIDEO

[FOTO/VIDEO] Održana Završna Konferencija Projekta ‘RCK RECEPT – Regionalni Centar Profesija U Turizmu’ Pod Nazivom ‘Impuls Za Izvrsnost’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!