FOTO/VIDEO Dobra djela, sjajna zabava i 50-ak “ludih” kupača na ispraćaju stare godine u Klimnu

Kupače svih dobnih skupina – njih oko pedeset, od najmlađih do nastarijih – nije omela ni temperatura mora od “mršavih” 12.4 Celzijevih stupnjeva, uz tek koji stupanj više u zraku

Ni loša prognoza, crni oblaci pa ni prilično ozbiljna kiša nisu uspjeli omesti tradicionalni podnevni ispraćaj stare godine u Klimnu, u koje je posljednjeg dana 2023. godine stigao i rekordan broj zimskih kupača. Stotine kišobrana zaplesalo je skupa s grupom Point na dobro poznatom mjestu, uz odličnu gastronomsku ponudu, bogate nagrade i zabavu za najljepše “zbogom” staroj godini.

Upravo tradicionalno zimsko kupanje ponovo je bilo vrhunac podnevne fešte, a kupače svih dobnih skupina – njih oko pedeset, od najmlađih do nastarijih – nije omela ni temperatura mora od “mršavih” 12.4 Celzijevih stupnjeva, uz tek koji stupanj više u zraku.

To svakako nisu najniže temperature na kojima su se posljednjih godina kupali zimski kupači u Klimnu, ali za one u skafanderima i kaputima ipak je –  impresivno.

Osim zabave, druženja i gastro poslastica, velik poticaj za sudjelovanje i ove je godine svim okupljenima svakako bio humanitarni karakter manifestacije. Svi dobrovoljni prilozi namijenjeni su, naime, za potrebe Tea Jelenovića i Gabriela Mancea.

Teško je zamisliti bolji način za ispratiti staru godinu od dobrih djela i sjajne zabave!

Foto: Marijan Milotić

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!